Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Entiset nuoret uusilla keinoilla kiinni työn syrjään (Pirkanmaa)

Pirkanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto vahvistavat hallitusohjelman mukaisesti yksityisten henkilöstöpalvelujen asiantuntijoiden roolia työnhakijoiden työllistämisessä. Pirkanmaalla yhteistyötä yksityisen sektorin henkilöstöpalvelu- ja valmennusyritysten kanssa on toki tehty jo aieminkin.

- Hyvien kokemusten siivittämänä yhteistyötä jatketaan ja kehitetään entistä toimivammaksi. Ensi syksynä käynnistyvässä pilotissa keskitytään erityisesti yli 50-vuotiaiden korkeastikoulutettujen työttömien henkilöiden työllistämiseen. Kilpailutuksen kautta palvelujen tuottajiksi on valittu kuusi yksityistä henkilöstöpalvelu- ja valmennusyritystä, toteaa aikuiskoulutuspäällikkö Riikka Joutsensaari ELY-keskuksesta.

- Henkilöstöpalvelu- ja valmennusyritykset ovat kanssamme ja rinnallamme tekemässä tulevaisuutta, jossa julkisen ja yksityisen työnvälityksen raja tullee entisestään häviämään. Pilotissa palveluntuottajilla on vapaus tuottaa palvelut parhaaksi katsomallaan tavalla ja heille maksetaan pääasiassa asiakkaidemme työllistymiseen johtaneista tuloksista. Palvelujen käyttäjät puolestaan saavat palvelusetelin ja heillä on vapaus valita kilpailutetuista palveluottajista itselleen sopivin. Pilotin tärkein tavoite on luonnollisesti työnhakijoiden nopea työllistyminen, mutta sen ohella etsitään myös uudenlaisia tapoja ja innovaatioita työllisyyskynnyksen ylittämiseksi. Samalla testataan myös palvelusetelin toimivuutta. Työttömyys on nyt korkealla ja nyt jos koskaan tarvitaan kaikki ideat ja voimat tilanteen korjaamiseksi, sanoo Pirkanmaan TE-toimiston johtaja Regina Saari.

Yli 50-vuotiaiden korkeastikoulutettujen työllistymispilotin palveluntuottajina toimivat Spring House Oy, Arffman Consulting Oy ja Nortrain Oy (konsortiona), Cimson Koulutuspalvelut Oy, Nordic Henkilöstöpalvelut Oy, Opteam/HRC Pirkanmaa Oy ja KK Valmennuskeskus Oy/Valmennuskeskus Public.


Kuvassa työllisyyspilotin palveluntuottajien, TE-toimiston ja ELY-keskuksen edustajia.

Lisätietoja antavat

  • Maarit Lintinen, puh. 0295 045 657
  • Sari Oksanen, puh. 0295 045 699

 


Regional information