Navigeringsmeny
Nyheter 2013

Nyheter 2013

Nyheter

ELY-keskus aktiivisesti mukana Digitaalisessa kaupunkiseikkailussa (Etelä-Savon ELY-keskus)

Mikkeli toimii interaktiivisena pelikenttänä syyskuun ensimmäisellä viikolla, kun pelaajat suunnistavat tehtävärasteilta toiselle älypuhelimille tehdyn ohjelman avulla. 

Digitaalinen kaupunkiseikkailu on suunnattu alle 30-vuotiaille nuorille. Sen tarkoituksena on vastata valtakunnalliseen nuorisotakuuseen ja järjestää alueen nuorille ainutlaatuinen tapahtumaviikko.

Digitaalisessa kaupunkiseikkailussa nuori kerää rastien avulla pisteitä ja saa tietoa Mikkelin alueen työ- ja opiskelumahdollisuuksista. Lisäksi tietoa saa yrityksistä, Mikkelin kaupungista ja harrastusmahdollisuuksista.

Työministeri Lauri Ihalainen avasi tapahtuman maanantaina 2.9. kauppakeskus Stellassa. Etelä-Savon ELY-keskus järjesti tiistaina 3.9. Elämä on peliä -tulevaisuuskeskustelun kumppaneiden kanssa. Etelä-Savon TE-toimisto vastaa keskiviikkona 4.9. Miten nuori pääsee duuniin? -päivästä. Rastien lisäksi viikon aikana järjestetään useita tapahtumia eri puolella kaupunkia, esimerkiksi rekrymessut pe 6.9. Stellassa. Musiikista vastaavat Suomen huippunimet, mm. Jukka Poika & DJ Stormy ja Sini Sabotage, joka esiintyy viikon päätöksessä lauantaina 7.9. Kirkkopuistossa.

Mikkelin kaupunki on jo vuosia profiloitunut digitaalisuuden edelläkävijänä. Digitaalisuus onkin osa arjen tapahtumia, ei erillinen ilmiö. Digitaalisuus voi myös auttaa – olipa sitten kysymys työnhausta, oppimisesta, yhteiskunnan pelisäännöistä tai liiketoiminnan edistämisestä. Digitaalisuus on osa nuorisotakuun palveluja ja nuorten tapaa toimia työelämässä ja opinnoissa. Nuorisotakuu on Etelä-Savon ELY-keskuksen yksi strateginen painotus, ja TE-toimisto kannustaa nuoria käyttämään sähköisiä palveluita.

Linkit:

Lisätietoja

Kehityspäällikkö Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4220
Projektipäällikkö Johanna Koponen, Etelä-Savon ELY-keskus, 029 502 4053

 


Regional information