Navigeringsmeny

Regional information

ELY-keskuksen koronarahoitus kohdistunut eniten kärsiville toimialoille (Keski-Suomi)

Keski-Suomeen on myönnetty 7.5.2020 mennessä ELY-keskuksen koronarahoitusta 3,8 miljoonaa euroa. Tukea on myönnetty 373:lle keskisuomalaiselle yritykselle.  

Koko valtakunnassa hakemuksia on saapunut noin 24 000 kpl, joista yli kolmasosaan päätös on jo tehty.

– Tuet näyttäisivät kohdistuvan hyvin alkuperäisen tavoitteen mukaisesti juuri rajoituksista eniten kärsiville toimialoille. Suurimmat yksittäiset toimialat ovat taksiliikenne sekä ravintolat ja erityyppinen ravitsemistoiminta, yksikön päällikkö Jaakko Ryymin Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Elinkeinovastuualueen johtaja Pirkko Melville iloitsee siitä, että ELY-keskuksen henkilöstö on vapaaehtoisesti tarjonnut apuaan poikkeuksellisen hakemusruuhkan käsittelyyn.

– Se osoittaa, että huoli on yhteinen. Kaikki kivet käännetään, jotta voimme omalta osaltamme olla pelastamassa yrityksiä ja työpaikkoja tässä vakavassa tilanteessa, Melville korostaa.

Tuorein taulukko myönteisen ELY-keskuksen rahoituspäätösten saaneista yrityksistä kunnittain valtakunnallisena listauksena löytyy aina ELY-keskuksen verkkosivuilta.

Lisäksi Keski-Suomessa yli 1 900 yrittäjää on tähän mennessä ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistoon. Asetusmuutoksella mahdollistettiin yrittäjien pääseminen väliaikaisesti työttömyysturvan pariin, jotta heidän vähimmäistoimeentulonsa voidaan turvata.

Linkki: Valtakunnallinen koronarahoitustiedote 8.5.2020

Lisätietoja:

Johtaja
Pirkko Melville
p. 0295 024 612
Keski-Suomen ELY-keskus

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)