Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

ELY-keskukselta yritystukea Pohjois-Pohjanmaalle heinä-syyskuussa yli 3 miljoonaa euroa (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi Pohjois-Pohjanmaalle yritysrahoitusta EU:n aluekehitysrahastosta 46 yritykselle yhteensä 3 294 177 euroa.

Suurimmat tuensaajat olivat V.A.V. Group Oy (305 750 €), Pyhännän Puu-Top Oy (207 000 €) ja Best Glass Oy (190 000 €).

Iissä toimiva V.A.V. Group Oy valmistaa silikoni- ja TPE-profiileita ja tiivisteitä puunjalostus-, prosessi- ja konepajateollisuudelle. Tuki myönnettiin raide- ja laivakaluston tarvitsemien tuotteiden valmistusteknologioiden kehittämiseen ja markkinoiden selvittämiseen.

Pyhännän Puu-Top Oy ja nivalalainen Best Glass Oy saivat tukea tuotantolinjojen rakentamiseen ja kehittämiseen tavoitteena kansainvälistymisen kasvattaminen. Puu-Top Oy valmistaa sisäovien karmeja sekä erilaisia oviteollisuuden erikoistuotteita. Best Glass Oy tuottaa eristyslasia ovi-, ikkuna- ja talotehtaille.

Muita rahoituksen saajia ovat mm. FinNuclear ry ja Oulun kauppakamari. FinNuclear ry:lle myönnettiin tukea 99 820 euroa hankkeeseen, jossa käynnistetään tulevan Hanhikivi-1 –ydinvoimalaitoksen lähialueella toimiva ydinvoimaklusteri. Klusterin toiminta yhteistyössä luvanhaltijan ja laitostoimittajan sekä tämän pääalihankkijoiden kanssa tähtää klusterin jäsenten tietotason ja osaamisen nostamiseen ja ylläpitämiseen.

Oulun kauppakamarin hankkeen tavoitteena on muodostaa Pohjois-Pohjanmaalle vuosien 2015 – 2017 aikana uudenlaisia verkostoja 15 miljardin euron suurhankkeiden yhteyteen palvelu-, maanrakennus- ja rakennusaloille sekä teollisuuteen. Hankkeen avulla nostetaan verkostojen liiketoimintaosaamista ja kansainvälistymistä sekä lisätään suurhankkeiden kotimaisuusastetta. Rahoitusta verkostoitumishankkeelle myönnettiin 140 432 euroa.

Useat hankkeet liittyvät Internet of Things (IoT) –teknologiaan. IoT mahdollistaa laitteiden ja koneiden seurannan ja ohjaamisen internet-verkon yli. Teknologian hyödyntämiselle ennustetaan maailmanlaajuisesti voimakasta kasvua ja lisääntyviä liiketoimintamahdollisuuksia.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myöntää yritysrahoitusta myös Kainuuseen ja Lappiin. Kainuuseen rahoitusta myönnettiin 1 273 960 euroa ja Lappiin 1 277 360 euroa.

Lisätietoja:
Yksikön päällikkö Eija Virtasalo, puh. 0295 037 150, eija.virtasalo(at)ely-keskus.fi


Regional information