Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

ELY-keskukselta rahoitusta Pohjois-Pohjanmaan yrityksille 1,5 milj. euroa (Pohjois-Pohjanmaa)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi tammi-maaliskuussa 2019 Pohjois-Pohjanmaalle kansallista rahoitusta ja yritysrahoitusta EU:n aluekehitysrahastosta yhteensä 1 516 675 euroa.

Tukea myönnettiin mm. seuraaville yrityksille:

Monidor Oy kehittää ohjelmiston sairaalassa tehtävän laskimonsisäisen infuusiohoidon etäseurannalle ja päivittää Monidrop-tuotettaan WLAN-yhteensopivaksi. Hankkeessa tehdään kansainvälistymisen osalta etäseurantaratkaisulle markkinaselvitys ja markkinoillemenosuunnitelma sekä etsitään Euroopasta parhaita jakelijakumppaneita. 

Grant4Com rakentaa älykkään testausympäristön connected devices -tuotteiden elektromagneettisen yhteensopivuuden sekä suurtaajuushäiriöiden mittaamista varten.

Vuonna 2008 voimaan tullutta rahanpesulakia muutettiin merkittävästi vuonna 2017. Muutoksen myötä vaatimukset rahanpesulain tarkoittamille ilmoitusvelvollisille ovat tarkentuneet. Noudattaakseen rahanpesulakia on ilmoitusvelvollisten otettavat entistä tarkemmin selvää asiakkaidensa toiminnasta. Lain noudattaminen tulee vaatimaan runsaasti työtä, joka on automatisoitavissa. Wire Services Oy valmistaa ilmoitusvelvolliselle työvälineen, joka tehostaa näiden velvoitteiden täyttämistä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myöntää yritysrahoitusta myös Kainuuseen ja Lappiin. Kainuuseen rahoitusta myönnettiin 1 203 100 euroa ja Lappiin 1 123 330 euroa.

Yritysten kehittämispalvelujen konsultointeihin ja kolmeen koulutusohjelmaan tehtiin tammi-maaliskuussa päätöksiä yhteensä 98 kpl. Päätöksistä tehtiin Pohjois-Pohjanmaalle 53 kpl (analyysi- ja konsultointipäätökset 23, koulutuspäätökset 30), Lappiin 25 kpl (kaikki analyysi- ja konsultointipäätöksiä) ja Kainuuseen 20 kpl (13 analyysi- ja konsultointipäätökset, koulutuspäätökset 7).

Lisätietoja:                                                                                                                                           

Asiantuntija Anne Pulkkinen, puh. 0295 038 117, anne.pulkkinen(at)ely-keskus.fi
Johtaja Petri Keränen, puh. 0295 026 727, petri.keranen(at)ely-keskus.fi (23.4. lähtien)


Regional information