Navigeringsmeny
Nyheter 2013

Nyheter 2013

Nyheter

Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen koulutuksista eväitä asiakkaan ohjaukseen (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kaakkois-Suomen elinikäisen oppimisen ja ohjauksen yhteistyöryhmä (Kaakon ELO-foorumi) on järjestänyt syksyllä 2013 useita koulutustilaisuuksia, jotka on kohdennettu ohjaus- ja uraohjaustyötä tekeville henkilöille TE-toimistossa sekä koulutus- ja palveluntuottajaverkostoissa. Koulutuksilla tavoitellaan erityisesti laadukkaiden tieto- neuvonta- ja ohjauspalveluiden tuottamisen varmistamista verkostoyhteistyönä.

Ratkaisukeskeinen toimintatapa ohjauksessa ja uraohjauksessa -koulutus pidettiin samansisältöisenä Kouvolassa 26.8. ja Lappeenrannassa 27.8. sekä molemmilla paikkakunnilla 23.9. Käytännönläheisessä koulutuksessa perehdyttiin muun muassa ihmisen kohtaamiseen arvostavasti ja ratkaisukeskeisin menetelmin. Toimintatavassa hyödynnetään positiivisen psykologian tutkimustuloksia.

Osallistujat kokoontuvat vielä kertaalleen yhteen Kouvolaan 10.12. pohtimaan muun muassa arvostavan vuorovaikutuksen periaatteita ohjaus- ja asiakastyössä.

Kouluttajana toimii ratkaisukeskeinen valmentaja, työnohjaaja Kirsi Saukkola KirsiConsulting Ky:stä.

Kaakkois-Suomen ELO-foorumin ja koulutus- ja kehittämiskeskus Salmian yhteistyössä järjestämä koulutus Nuorisotakuu – Ohjausyhteistyöllä tuloksiin alkoi kaksipäiväisenä Kouvolassa 19.–20.9. Koulutuksen tavoitteena on kehittää yhteistoiminnallisesti tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden perusosaamista sekä tuottaa uusia ideoita nuorten palvelujen ja ohjauksen saatavuuden turvaamiseksi. Koulutuksen päätöspäiväksi 15.10. kokoonnutaan välitehtävän pohjalta verkostokarttojen äärelle ja katsastetaan nuorten ohjausverkostojen tulevaisuuteen.

Kouluttajina toimivat kehittämisasiantuntija Merja Niemi-Pynttäri ja kehittämisasiantuntija Pasi Savonmäki Salmiasta (kuva), yliopettaja Pekka Penttinen ja lehtori Sari Miettinen Mikkelin ammattikorkeakoulusta, lehtori Hannele Torvinen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta sekä asiantuntija Timo Hakala ja erikoissuunnittelija Tarja Paananen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Ohjauksen ajankohtaispäivässä 2013 Kouvolassa 26.9. käsiteltiin Kaakkois-Suomen TE-toimiston palveluja, aikuisten näyttötutkintojärjestelmää, ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoja.

Tilaisuuden avauspuheenvuorossa Kaakkois-Suomen ELO -foorumin puheenjohtaja Ritva Kaikkonen (kuva) painotti ohjauksen vaikuttavuutta ja sen seurantaa.  "Tavoitteena on, että ohjaus tuottaa oikeita valintoja. Opiskelijat saadaan haluamaan sitä minne työllistyy. Avoimiin työpaikkoihin löytyy tekijät."

Tilaisuuden toivotaan mahdollistavan verkoston keskustelua ja kannustavan verkostoyhteistyöhön. Lisäksi pyritään varmistamaan Kaakkois-Suomen laadukkaiden tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden tuottaminen verkostoyhteistyönä. Tilaisuudessa puhuivat palvelujohtaja Tuija Luodelahti Kaakkois-Suomen TE-toimistosta, kehitysjohtaja Tuija Arola Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksesta, koulutussuunnittelija Pia Ruukki Saimaan ammattikorkeakoulusta, suunnittelija Tuija Koskipuro Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta, hakupalveluiden päällikkö Mari Trinidad Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta sekä Kaisu Tapiovaara Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniasta.

Ohjaustoiminnan kehittäminen - Kaakkois-Suomi  

Tapahtumat ja koulutukset


Regional information