Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Barents On Time - rajat ylittävä joukkoliikenneyhteistyö (Lappi)

Barents On Time - hankkeessa toteutetaan konkreettisia toimenpiteitä rajat ylittävän joukkoliikenteen matkustajien ja liikennöitsijöiden olojen parantamiseksi. Hanke on jatkoa Finnmarkin, Murmanskin ja Lapin ELY-keskuksen vuonna 2013 alkaneelle hankkeelle, jossa päätavoitteena oli luoda alueiden välinen yhteistyöfoorumi keskustelemaan rajat ylittävästä joukkoliikenteestä.

Murmanskin, Lapin ja Finnmarkin rajoja ylittää kymmenkunta eri linja-autoreittiä.  Matkaketjun mahdollistavia jatkoyhteyksiä ei ole aina järjestetty.

Tänä kevään käynnistyvässä Barents On Time -hankkeessa tavoitteena on:

  • Kehittää rajat ylittävälle joukkoliikenteelle yhteinen julkaisualusta, josta matkustajat voivat hakea kaikkea informaatiota aikatauluista, liikennöitsijöistä, rajanylitysmääräyksistä (tulli, viisumi ym.) ja matkakohteista.
  • Selvittää mahdollista ratkaisua rajat ylittävän joukkoliikenteen tilaus- ja lipun­hankkimisjärjestelyille, joka mahdollistaa etukäteistilauksen ja lipunoston matkustettaessa rajan yli.
  • Selvittää yhdessä rajaviranomaisten kanssa, miten joukkoliikenteen matkustajien nopeampi rajanylitys olisi mahdollista.
  • Tehdä kyselytutkimus matkustajille, liikennöitsijöille ja kuljettajille. 
  • Laatia valmiussuunnitelma mahdollisten onnettomuuksien varalta yhdessä liikennöitsijöiden kanssa (liikennöidyt reitit kulkevat laajoilla asumattomilla alueilla ja osittain matkapuhelimen kuuluvuusalueen ulkopuolella).  
  • Koordinoida matkaketjuja rajat ylittävän ja paikallisen linja-autoliikenteen sekä lentoliikenteen välillä.

Hanke saa tukea rajat ylittävästä Kolarctic-ohjelmasta ja lisäksi toteuttajatahot osallistuvat kustannuksiin. Hankekausi kestää loppusyksyyn 2020.

Hankkeen omistaja on Finnmarkin maakunnan liikennepäällikkö Per Bjørn Holm-Varsi, hankepäällikkö on Lars Engerengen. Hankkeen johtoon kuuluvat lisäksi Mikko Tervo (Lapin ELY-keskus) ja Oleg Ushakov (Murmansk), sekä Storvik Consultista hanketyöntekijäksi palkattu Irina Popova.

Lisätietoja

Joukkoliikenneasiantuntija Mikko Tervo, p. 0295 037 261, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Regional information