Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Avautunut Myanmar on kasvamassa Aasian taloustiikeriksi – tutustu mahdollisuuksiin (Pirkanmaan ELY-keskus)

Myanmar tunnetaan yhtenä Aasian köyhimmistä maista, jossa ovat vallinneet epävakaat poliittiset olot. Nyt tilanne on kuitenkin nopeasti muuttunut. Aikaisemmin täysin suljettu Myanmar on avautunut sekä rajoiltaan, että liiketoimintamahdollisuuksiltaan. Sen talouden kasvu on maailman kärkiluokkaa (8,7 %). Myanmar on pinta-alaltaan kaksi kertaa Suomen kokoinen maa, jossa asuu yli 50 miljoona noin 135 etniseen ryhmään kuuluva asukasta. Yleisimmin käytetty kieli on bamar. Englantiakin osataan kohtalaisesti ja sitä käytetään kansainvälisissä kauppayhteyksissä.  

Myanmarissa on runsaasti luonnonvaroja: timantteja ja muita jalokiviä, mineraaleja, kaasua, öljyä, vesivoimaa ja raaka-aineita metsäteollisudelle. Maahan on siirtynyt muualta Aasiasta mm. valmistavaa teollisuutta. Korruptiota esiintyy, joskin sen kitkemiseksi on ryhdytty toimiin. Myanmariin on tekeillä Aasian houkuttelevin investointilainsäädäntö ja joustava veropolitiikka. Uusien investointien kohdalla kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota ympäristönäkökulmiin. Turismi on vahvassa kasvussa.

- Myanmarin markkinat vetävät. Niillä toimiminen ei totuuden nimessä ole ihan helppoa, mutta mahdollisuuksia on paljon ja kasvuvauhti on huimaa. Jo nyt Myanmarissa toimii 30 suomalaista yritystä ja lisää mahtuu. Suomalaisille investoinneille, koulutusviennille ja metsäosaamiselle on kysyntää. Kaupankäynnin onnistumisen perusteena on luottamus, ja siksipä tänne pitää tulla paikan päälle luomaan suhteita ja tutustumaan, toteaa ulkoministeriön maavastuuvirkamies Petri Wanner.

Myanmar on Suomen kehitysyhteistyökohde ja Suomen ulkoministeriöllä on diplomaattinen toimisto Yangonissa yhteisissä tiloissa muiden Pohjoismaiden kanssa. Toimiston henkilökunta auttaa paikan päällä suomalaisia yrityksiä yhteyksien luomisessa ja muissa käytännön asioissa. Toimistossa on toimivat internet-yhteydet, toimistohuonetilaa vierailijoilla ja yöpymismahdollisuus.

Yangonin toimiston yhteystiedot:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=329789&nodeid=16021&contentlan=1&culture=fi-FI

Suomen Kaakkois-Aasian suurlähetystöjen blogi:

http://blogit.ulkoministerio.fi/Kaakkois-Aasia/uudet-tuulet-puhaltavat-myanmarissa/


Regional information