Navigeringsmeny
Uutiset 2015

Nyheter 2015

Nyheter

"Ei voi jäädä tuleen makaamaan, kun on vain mentävä" (Lapin ELY-keskus)

Kokemuksia yrittäjyydestä -videosarjassa kahdeksan lappilaista yrittäjää kertoo yrittämisestä ja yritystensä kehittämisestä. Videosarjaan valikoitui Lapin jokaiselta seudulta erikokoisia ja eri toimialoilla toimivia yrityksiä. Tavoitteena on avata yrittäjyyttä ja yritysten eri kehittämismahdollisuuksia sekä muille yrittäjille, yritysten kanssa toimiville yksityisille ja julkisille tahoille että kaikille yrittämisestä kiinnostuneille.

- Tekemisen ja kehittämisen pitää lähteä talosta sisältäpäin. Jos yrittäjä päättää tehdä kaikki yksin, jää paljon mahdollisuuksia käyttämättä. Hyvien yhteistyökumppanien avulla kehittäminen on kokonaisvaltaisempaa, sanoo Hullu Poro Oy:n toimitusjohtaja Päivikki Palosaari.

"On se tukemista sekin, kun sulle sanotaan, että mietippä ihan oikeesti että ookko tosissaan"

Monet yrittäjät kokevat itsensä jo pienestä pitäen yrittäjähenkisiksi, useammalla on myös perheessä ja suvussa yrittäjiä, joista ottaa mallia. Yrittämisessä kiehtoo oma vapaus ja mahdollisuus tehdä juuri sitä, mistä pitää eniten. Perheen ja läheisten tuki koetaan erittäin tärkeäksi.

Julkiset yrityspalvelut tukevat yrittäjiä yrityskehittämisen eri vaiheissa. Tukea ja palveluita tarvitaan investointien lisäksi mm. rekrytoinneissa, osaamisen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Moni yrittäjä toivoo itselleen ns. nimikkovirkailijaa, joka oppii tuntemaan yrityksen ja kulkee yrittäjän rinnalla kehitystyössä. Yritysasiantuntija osaa kysyä oikeita kysymyksiä ja tarvittaessa myös sparraa yrittäjää tarkentamaan ja jalostamaan suunnitelmiaan.

Yrittäjät kokevat, että ilman yritysasiantuntijoiden tukea ja eri palvelu- ja rahoitusmuotoja moni hanke olisi saattanut yrityksissä jäädä kokonaan toteuttamatta tai toteutua vasta paljon myöhemmin.

Katso videot ja tutustu lappilaisiin yrittäjiin: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/lappi-tyla-hanke/kokemuksia-yrittajyydesta

Videosarja on osa Lapin ELY-keskuksen ESR-rahoitteista Laatua ja tuottavuutta Lapin työelämään -projektia.
Videot on kuvannut rovaniemeläinen Focus Flow Oy.

Haastatellut yrittäjät:
Päivikki Palosaari, Hullu Poro Oy
Päivi Valle, Paapero
Martti Kovalainen, Kuljetus Kovalainen Oy
Markus Saukko, Polar Metalli Oy
Mika Laakkonen, Carousel Oy
Pasi Nurmela, Seniortek Oy
Jaana Hangasvaara, Hosanojan Porotila Ky
Asko ja Maritta Autio, AskonoksA, Lapin Marjat, Lapin Gourmetkokit

Lisätietoja projektipäällikkö Virpi Vaarala, p. 0295 037 264


Regional information