- Asiointi ja yhteystiedot
- Palvelut kohderyhmittäin
- Palvelut aiheittain
- Yritysten palvelut
- Maaseutuelinkeinojen palvelut
- Liikenteen palvelut
- Työn ja maahanmuuton palvelut
- Ympäristön palvelut
- Kalatalouden palvelut
- Rahoitukset, avustukset ja korvaukset
- Luvat, ilmoitukset ja lausunnot
- Neuvonta ja tietopalvelut
- Palveluiden asiasanahaku
- Käsittelyajat
- Valvonta
- Hinnasto
Avustus ympäristökasvatuksen ja -valistuksen edistämiseen
Ympäristökasvatuksen ja -valistuksen edistämiseen voi saada harkinnanvaraista valtionavustusta. Avustusta voi käyttää kestävää kehitystä, kulttuuriympäristön vaalimista sekä muuta ympäristökasvatusta ja -valistusta edistävien valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittävien projektiluonteisten hankkeiden tukemiseen.
Toimi näin
Avustuksen hakeminen Hakuaika on vuosittain syksyllä. Tarkista hakuaika ja mahdolliset vuosittaiset erityisohjeet ELY-keskuksen verkkosivuilta.
Hakemuksessa tulee olla oikeat ja riittävät tiedot avustuksen käyttötarkoituksesta ja muista päätökseen vaikuttavista seikoista. Hakemuksessa tulee olla lyhyt kuvaus hankkeesta ja liitteessä tarkemmin hankkeen tavoitteet ja yksityiskohtainen kuvaus, toteutusaikataulu sekä koko hankkeen kustannusarvio erillisohjeen mukaan eriteltynä. Hankesuunnitelmasta tulee ilmetä myös hankkeen tulokset sekä tulosten hyödyntämisen ja levittämisen tavat. Hankesuunnitelmassa tulee kertoa myös, miten hankkeen tavoitteiden saavuttamista arvioidaan hankkeen aikana.
Tee avustushakemus ensisijaisesti sähköisessä verkkoasioinnissa (Avustushakemus ympäristökasvatus- ja valistushankkeeseen).
Ellei sähköisen verkkoasioinnin käyttö ole mahdollista, niin voit käyttää tulostettavaa avustushakemuslomaketta. Lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää lomakkeen myös postitse.
Asiointioikeuden todentaminen
Varaudu todentamaan, että sinulla on oikeus toimia avustusta hakevan organisaation nimissä. Jos asioit sähköisesti Aluehallinnon asiointipalvelussa, suosittelemme käyttämään suomi.fi-valtuuksia. Hakemalla Suomi.fi-valtuudet organisaatio voi valtuuttaa henkilöitä hoitamaan tietyn valtuusasian piiriin kuuluvia asioita puolestaan. Kun avustuksen hakuvaiheessa on käytetty suomi.fi-valtuutta, organisaatio voi myös kesken hankkeen hakea valtuuksia uusille henkilöille esimerkiksi henkilövaihdosten yhteydessä. Tätä avustusta koskeva valtuusasia on "Ympäristöön liittyvien valtionavustusten hakeminen”. Lisätietoja suomi.fi-valtuuksista on suomi.fi-verkkopalvelussa.
Jos sinulle on organisaation säännöissä annettu nimenkirjoitusoikeus yksin, voit tehdä sähköisen hakemuksen organisaation puolesta ilman erillistä valtuutta.
Jos sinulla ei ole nimenkirjoitusoikeutta yksin eikä organisaatiosi käytä suomi.fi-valtuuksia tai jos haet avustusta tulostettavalla lomakkeella, liitä hakemukseen valtakirja. Valtakirjasta tulee käydä ilmi, että sinulle on annettu oikeus toimia organisaation puolesta tässä asiassa.
Maksatuksen hakeminen
Myönteisen avustuspäätöksen perusteella voit hakea avustuksen maksatusta, kun työ on asianmukaisesti suoritettu. Käytä maksatushakemuslomaketta, johon on erillinen ohje.
Kenelle ja millä ehdoin
Avustusta voi saada juridinen henkilö eli rekisteröity yhdistys, järjestö tai muu yhteisö, yritys, kunta tms. Pääasiassa avustusta on myönnetty yleishyödyllisille yhdistyksille. Avustusta ei myönnetä valtion virastoille tai laitoksille eikä yksityishenkilöille.
Hakemuksen lähettäjänä sinulla täytyy olla oikeus toimia avustusta hakevan organisaation nimissä. Jos sinulla ei ole organisaation nimenkirjoitusoikeutta yksin, tarvitset oikeuden todentamiseen joko suomi.fi-valtuudet tai valtakirjan.
Jos haet avustusta sähköisen asiointipalvelun kautta, tarvitset kirjautumista varten pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin.
Avustettavan hankkeen tulee olla valtakunnallisesti tai alueellisesti merkityksellinen kokeilu- tai kehittämishanke. Hankkeen on oltava projektiluonteinen eli ajallisesti rajattu. Avustusta ei voida myöntää pysyväisluonteiseen tai jatkuvaan toimintaan. Avustusta ei myönnetä tutkimushankkeille.
Hankkeen tulosten on oltava todennettavissa ja arvioitavissa. Hanke voi tuottaa esimerkiksi uuden toimintamallin tai kasvatus- ja valistusmateriaalin tai se voi keskittyä edesauttamaan hyvien toimintatapojen ja materiaalien nykyistä laajempaa käyttöönottoa.
Palvelu on maksuton.
Verkkoasiointi
Tulostettavat lomakkeet
Puhelinasiointi
Päivitetty: 08.07.2021