Navigointivalikko
Yrityksen kehittäminen - Omistajanvaihdos

Omistajanvaihdos

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut auttavat hallittuun sukupolvenvaihdokseen ja/tai omistajanvaihdokseen:

Lue lisää omistajanvaihdoksesta suomi.fi:stä:


Alueellista tietoa


TIETOA ALUEELTA

Omistajanvaihdos - Uusimaa

Yrityksen omistajanvaihdos aloitetaan yleensä yrityksen nykytilan kartoittamisella. Sen jälkeen suunnitellaan, miten asiassa edetään. Nykytilan kartoitus ja kehittämissuunnitelma voidaan laatia ELY-keskusten tarjoamissa yritysten kehittämispalveluissa (www.yritystenkehittamispalvelut.fi).

  • Analyysi-palvelua voidaan myöntää omistajanvaihdostilanteessa olevalle tai sitä lähestyvälle yritykselle.
  • Konsultointi-palvelua voidaan myöntää omistajanvaihdostilanteessa yritykselle, jossa jatkaja on jo tiedossa ja jonka toiminnan kehittämistä ja uudistamista suunnitellaan jatkajan näkökulmasta onnistuneen vaihdoksen turvaamiseksi ja toiminnan saamiseksi kasvu-uralle.
  • Toimintaa jatkavan henkilön tai tiimin kannattaa hyödyntää myös ELY-keskusten johtamis- ja kehittämisvalmennukset, joista löytyy ajankohtaista tietoa yritystenkehittamispalvelut.fi-sivustolta.

Jos omistajanvaihdos on vasta mietintäasteella, liikkeelle voi lähteä vaikkapa luottamuksellisella ja maksuttomalla, verkossa tehtävällä kehittämiskartoituksella (oma.yrityssuomi.fi). Kartoitustiimin yritysasiantuntija ottaa kartoituksen tehneisiin yhteyttä muutaman päivän sisällä. Alueellisista omistajanvaihdospalveluista saat lisätietoa yrityssuomi.fi-palvelusta.