Hyppää sisältöön
Navigointivalikko
Varsinais-Suomen pilotti

Varsinais-Suomen kasvupalvelupilotti

Tehostettu työnvälitys 

Varsinais-Suomessa on käynnissä voimakas positiivinen rakennemuutos, jonka veturina toimivat meri- ja autoteollisuus. Tällä hetkellä työvoiman vahva kysyntätilanne heijastuu laajasti työmarkkinakentälle koskien käytännössä erilaisia toimialoja laidasta laitaan. Rakennemuutoksen yhteydessä rekrytoidaan tuhansia uusia työntekijöitä eri tehtäviin. Erityisesti meri- ja autoteollisuuden mittaviin rekrytointitarpeisiin vastaamiseksi on kokeiltu syyskuusta 2017 alkaen julkisen ja yksityisen työnvälityksen tiivistä yhteistyötä. TE-toimiston oman työnvälitystyön tueksi ja rinnalle on hankittu Työelämän Infopiste Oy:n ja Carrot Varsinais-Suomi Oy:n muodostamalta palveluntuottajien ryhmittymältä yksityistä työnvälitystä.

Pilotin tavoitteena on palveluntuottajalle ohjattujen asiakkaiden nopea työllistyminen positiivisen rakennemuutoksen myötä syntyneisiin työpaikkoihin. Palveluntuottajien ryhmittymä tuottaa työnvälitystä, jossa otetaan haltuun työnantajien rekrytointitarpeet ja tarjotaan palveluun ohjatuille henkilöasiakkaille työnhakupalvelua, jonka avulla työtilaisuudet ja potentiaaliset työntekijät kohtaavat. Tehostetun työnvälityksen palvelussa palveluntuottaja määrittelee työllistymisen tueksi tarjottavan työnhakupalvelun yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan.

Tehostetun työnvälitys –palvelun 1.1.2019 käynnistyvän jatkokauden tavoitteena on edelleen vastata alueen työmarkkinoiden tarpeisiin huomioiden niin meri- ja autoteollisuuden veturialat kuin muidenkin työantajien rekrytointitarpeet. Valmisteilla oleva Julkisen työvoima- ja yrityspalvelulain muutos tullee antamaan mahdollisuuden kokeilla TE-palveluihin toimintamallia, jossa aiempaa suurempi osuus palveluprosessista on viranomaisen sijasta palveluntuottajan vastuulla.

Lisätietoja Varsinais-Suomen pilotista:

  • Palveluntuottajan nettisivut: https://työnvälityspiste.fi/
  • Jukka Vatanen, palveluesimies, Varsinais-Suomen TE-toimisto, jukka.vatanen@te-keskus.fi, p. 0295 044 805
  • Sari Säippä, työelämäpalvelujen asiantuntija, Varsinais-Suomen ELY-keskus, sari.saippa@ely-keskus.fi, p. 0295 022 674
Sisälletyt portletit

Alueellista tietoa