Navigointivalikko
KAI Ajankohtaista hankkeessa TYPO

Ajankohtaista hankkeessa


Virtuaalikahvit 13.5.2020 Teamsilla

Koronapandemian vuoksi järjestämme hankekahvit virtuaalisesti Teams-kokouksena 13.5.2020 klo 8.30 alkaen. Ohjelmassa on kuntakokeilun ajankohtaiset asiat ja RekryKainuuLive -hankkeen esittely. Kuulemme myös kokemuksia työpaikkaohjaajakoulutuksesta ja rahoittajan terveiset.

Ilmoittautuneille on lähetetty osallistumislinkki. Tervetuloa!


Hankekahvit 5.2.2020 Teppanakeskuksella Kajaanissa

Hankekahvit järjestettiin 5.2.2020 Teppanakeskuksella Kajaanissa yhteistyössä Tolokku Savotta-, VÄKKEÄ- ja  Nuoret työelämään -hankkeiden kanssa.

Aamupäivällä ohjelmassa olivat hankkeiden kuulumiset. Kuulimme myös ajankohtaista kuntakokeilusta sekä ESR-hankeasioista. Iltapäivän työpajassa mietittiin kuntakokeilun mahdollisuuksia.

Hankekahvit kokosivat työllisyydenhoidon toimijoita Kainuusta yhteiseen tilaisuuteen. Osallistujia oli mukana lähes 50 ja Teppanakeskuksen tupa olikin aivan täynnä.

Hankekahville kokoontuneet osallistujat Teppanakeskuksella.

Seuraavat hankekahvit järjestetään 13.5.2020 virtuaalisesti Teams-kokouksena.


Työllisyystoimijoiden Hankekahvit 26.9.2019 Kajaanissa

Kainuun TYPO -koordinaatio -hanke ja Potkuri-hanke tarjosivat aamukahvit Kainuun alueen hanke- ja työllisyystoimijoille Kajaanissa 26.9.2019. Opinnollistamisen ajankohtainen teema kokosi yhteen yli 60 kainuulaista työllisyydenhoidon toimijaa.

Hankekahvilla julkistettiin ESR-hanketoimijoiden yhteistyössä kokoama Kainuulaisen opinnollistamisen malli. Malliin kerättiin perustietoa ja hankkeiden kokemuksia opinnollistamisesta, joka vaatii onnistuakseen räätälöintiä ja monien eri tahojen yhteistyötä. Mitä kaikkea se tarkoittaa asiakkaan, oppilaitoksen ja työpaikan näkökulmasta. Mitä hyötyä siitä on ja kuinka prosessi etenee?

Opinnollistaminen tuo uusia kaivattuja mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen myös syrjäseuduille. Myös työvoimapulasta kärsiville kainuulaisille yrityksille tämä on uusi mahdollisuus saada osaavaa työvoimaa.

Hankekahvien yhteydessä pääsimme tutustumaan Kainuun ammattiopiston Auto-, ICT- ja sähköalaan.

Esitysmateriaalit:

Sovimme ensimmäisen opinnollistamisen ideapajn tiistaille 26.11. Ideapaja järjestetään Edukailla Kajaanissa. Tarkempi ohjelma ja kutsu lähetetään lähempänä ajankohtaa.

Seuraavat hankekahvit järjestetään keskiviikkona 5.2.2020. Päivän voi jo varata kalenterista.

Kiitos kaikille aktiivisesta osallistumisesta hankekahville ja kiitos myös kaikille järjestäjille yhteistyöstä!


Päivi Haverinen Edukai Oy:sta ja Virpi Heikkinen ELSA-hankkeesta kertovat opinnollistamisesta.


Uutta oppia autoalalta - opiskeluympäristöön tutustumassa.


Hankekahvit Paltamossa 31.1.2019

Hankekahvit järjestettiin Kainuun opistolla 31.1.2019 yhteistyössä Elämää varten -hankkeen kanssa. Teemana oli vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen haasteet ja toisaalta mahdollisuudet, miten työllistyä.

Kuva hankekahveiltaHankepäivillä jaettiin tietoa romanikulttuurista, oikealla kuvassa opetusneuvos Susanna Rajala kertomassa Opetushallituksen terveisiä.

Hankekahville osallistui n. 30 kainuulaista työllisyydenhoidon toimijaa.

Kuva hankekahveilta
Elämää varten -hankeen esitteli hankeasiantuntija Ramona Grönstrand, oikealla Mertsi Ärlingin taukojumppaa. Hän kertoi Tuumasta töihin -koulutusmallista.

Seuraavat hankekahvit järjestetään yhteistyössä ELSA -hankkeen kanssa Kuhmossa torstaina 16.5.2019.


Hankekahvit 19.9. Suomussalmella

Syksyn hankekahvit järjestettiin Suomussalmella keskiviikkona 19.9.2018 yhteistyössä Talentti-hankkeen kanssa.

Hankekahvipäivän teemana oli opinnollistamisen tuomat mahdollisuudet Kainuussa. Ajankohtainen aihe kiinnosti yli 40 kainuulaista työllisyydenhoidon toimijaa.

Suomussalmen hankekahvien materiaalit löytyvät seuraavista linkeistä:

Seuraavat hankekahvit järjestetään ensi vuoden puolella, torstaina 31.1.2019  yhteistyössä  Elämää varten -hankkeen kanssa.


Hankekahvit 15.5. Sotkamossa

Kainuun TYPO -koordinaatio ja Tolokusti Sotkamossa -hanke tarjosivat aamukahvit Kainuun alueen hanke- ja työllisyystoimijoille Vuokatissa tiistaina 15.5.2018. Kahville osallistui yli 40 kainuulaista työllisyydenhoidon toimijaa.

Päivän teemana oli paljon keskustelua herättänyt tasa-arvo ja yhdenvertaisuus töllisyyden edistämisessä.

Sotkamon hankekahvien materiaalit löytyvät seuraavista linkeistä:

 


 

TE-palvelujen valmennus- ja työvoimakoulutusinfo

Tervetuloa TE-palvelujen valmennus- ja työvoimakoulutusinfoon keskiviikkona 25.4.2018 klo 8.30–11.30!

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä viimeistään 17.4.2018:

https://link.webropolsurveys.com/S/F0949FED7940BE0A

Ilmoittautumisen yhteydessä voit lähettää kysymyksiä myös etukäteen.

Tai, onko jotain, mistä haluaisit tietää enemmän? Kysymykset ja toiveet huomioimme infon
tarkemman sisällön suunnittelussa.


Verkostoituminen on a ja o asiantuntijatyössä

Syksyn 2017 aikana järjestimme tutumiskäyntejä Kajaanin kaupungin kumppanuusyhdistyksiin. Tavoitteena tutustumiskäynneillä oli toimijoiden yhteistyön tiivistäminen ja yhdistysten palveluiden näkyväksi tekeminen huomioiden myös tuleva maakuntauudistus. Vaikka organisaatiot muuttuvat, yhteistyökumppaneita ja verkoston tietotaitoa ei kannata unohtaa. Kaikilla toimijoilla on varmasti tavoitteena sujuva asiakasohjaus oikea-aikaisesti tarkoituksenmukaiseen palveluun asiakkaan parhaaksi.

Lue juttu kokonaisuudessaan Kainuun ELY-keskuksen blogissa


Ammatillisen koulutuksen reformin info 28.2.2018

Järjestämme infon ammatillisen koulutuksen uudistuksista Kainuun ammattiopiston ja TE-toimiston kanssa yhteistyössä keskiviikkona 28.2.2018 klo 8.30-11.30. Tule kuulemaan, mikä muuttuu.

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä viimeistään keskiviikkona 21.2.2018:
https://link.webropolsurveys.com/S/EBA7F213F899F6E0

Ilmoittautumisen yhteydessä voit lähettää kysymyksiä myös etukäteen.
Tai, onko jotain, mistä haluaisit tietää enemmän? Kysymykset ja toiveet huomioimme infon tarkemman sisällön suunnittelussa.

Lisätietoa ammatillisesta koulutuksesta ja reformista OPH:n sivuilta:

Kutsua saa jakaa eteenpäin omissa verkostoissa!


Hankekahvit 24.1.2018 Kuhmossa

Kainuun TYPO -koordinaatio ja Kuhmon Hyvä arki -hankkeet tarjosivat aamukahvit Kainuun alueen hanke- ja työllisyystoimijoille Kuhmossa keskiviikkona 24.1.2018. Kahville osallistui yli 40 kainuulaista työllisyydenhoidon toimijaa.

Onnistuneen päivän teemana oli ajankohtainen ja kysymyksiä herättävä opinnollistaminen. Hankkeet kertoivat työstä, kuinka opinnollistamista on kehitetty Kainuussa. Lisäksi kuulimme Kuhmon kaupungin esittelyn sekä Kuhmon Green Care –hankkeen tuloksista ja hankkeen toiminnan juurruttamisesta Kuhmossa.

Päivän päätteeksi tutustuimme Vesitornin kirppikselle, joka on tunnistettu oppimisympäristö KAO:n toimesta.

Seuraavat hankekahvit järjestetään Sotkamossa tiistaina 15.5.2018 yhdessä Tolokusti Sotkamossa -hankkeen kanssa.


Kirppiksellä


Juhana kertoo Kuhmon kuulumisia


Tupa täynnä


Hankekahvit 29.8.2017 Kajaanissa

Kainuun TYPO-koordinaatio-hanke ja Kainuun ammattiopiston NISU - Nivelvaiheiden sujuvoittaminen -hanke ja Koulu kotouttaa -hanke tarjosivat aamukahvit Kainuun alueen hanke- ja työllisyystoimijoille Kajaanissa tiistaina 29.8.2017. Kahville osallistui 40 kainuulaista työllisyydenhoidon toimijaa.

Päivä oli oikein onnistunut ja innovatiivinenkin,  teemana muun muassa osaamisen kehittäminen kuten joustavat koulutusmuodot sekä aiemman osaamisen tunnistaminen.

Kuulimme hankkeiden käytännön tuloksista sekä tutustuimme Kainuun ammattiopiston kone -ja metallialaan.

Seuraavat hankekahvit järjestetään Kuhmossa keskiviikkona 24.1.2018


Tiina Veijola kertoo kasvupalveluista


Koulu kotouttaa -hankkeen tuloksia


Kone- ja metallialaan tutustumassa


Yhteistyössä


Hankekahvit 10.5.2017 Suomussalmella

Kainuun TYPO-koordinaatio ja Osaava ohjaaja -hankkeet järjestivät yhteistyössä Kujelma -hankkeen kanssa hankekahvit Suomussalmella keskiviikkona 10.5.


Verkostotreffit 1.2.2017 Kajaanissa

Verkostotreffit järjestettiin keskiviikkona 1.2.2017 klo 9-16 Kajaanissa, Ravintola Vanhalla Kerholla.

Verkostotreffit ovat Kainuun TE-palveluiden asiantuntijoiden ja työllisyyttä edistävien hanketoimijoiden yhteinen verkostoitumis- ja valmennuspäivä.

Helmikuussa osallistujille tarjottiin hieman erilainen treffipäivä, josta lisää voit lukea Kainuun ELY-keskuksen Kaikuja Kainuusta -blogista.


Hankekahvit 19.1.2017 Sotkamossa

Kainuun TYPO-koordinaatio-hanke, Osaava Ohjaaja -hanke ja Sotkamon Väliasema Raide tulevaisuuteen -hanke tarjosivat aamukahvit Kainuun alueen hanke- ja työllisyystoimijoille keskiviikkona 19.1. klo 8 – 12 Sotkamon kunnantalolla. Hankekahville osallistui yli 40 aktiivista työllisyyden parissa työskentelevää toimijaa.

Sotkamon hankekahvien teemana oli kainuulaisten nuorten osallisuus. Ritva Sauvola ja Reija Paananen Sosiaalisen osallisuuden koordinaatio -hankkeesta kertoivat Kainuun kuntakohtaisista osallisuuden ja huono-osaisuuden tutkimustuloksista. Kainuulaisten nuorten ongelmia ovat yksinäisyys, mielenterveysongelmat, sosiaalisten tilanteiden pelko ja koulutuksen ja koulutuspaikkojen puute. Samat haasteet nuorten tilanteessa nousivat esille myös hanketoimijoiden paneelikeskustelussa. Työpajoissa mm. jaettiin hyviä käytänteitä ja toimintamalleja, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi nuorten kanssa tehtävässä työssä. Verna Mustonen kertoi ajankohtaiset esr-rahoituskuulumiset.

Seuraavat hankekahvit järjestetään yhteistyössä Osaava ohjaaja -hankkeen ja Suomussalmen Kujelma-hankkeen kanssa Suomussalmella keskiviikkona 10.5.2017, aika ja paikka tarkentuvat lähempänä ajankohtaa.

Kiitos kaikille osallistujille mukavasta aamupäivästä!


Reija kertoo tutkimustuloksista.


Panelistit stagella.


Yhteiset asiat työpajassa.


Mietintää työpajassa.

 

Ohjausosaamisen kehittämisen koulutuskokonaisuus TE-palvelujen asiantuntijoille ja työllisyyden hoidon hanketoimijoille

Kainuun TE-palveluiden asiantuntijoille ja työllisyyden hoidon hanketoimijoille on alkamassa syyskuussa Ohjausosaamisen kehittämisen koulutuskokonaisuus. Koulutuksen toteuttaa Koulutusavain Oy. Koulutuksen tavoitteena on uusien ajattelutapojen omaksuminen ohjaustyössä ja asiakkaan kohtaamisessa, asiakkuusprosessin kokonaisuuden hallinta ja asiakkaan katkeamaton ohjauspolku hyödyntäen yhteistyöverkostoja.

Lisätietoa:


Hankekahvit 7.9.2016 Teppanakeskuksella Kajaanissa

Kainuun TYPO-koordinaatio-hanke, Osaava ohjaaja-hanke ja Välke-hanke tarjosivat aamukahvit Kainuun alueen hanke- ja työllisyystoimijoille keskiviikkona 7.9. klo 8–12 Teppanakeskuksella Kajaanissa. Teemana aamukahvilla oli osaamisen kehittäminen työllistymisen tukena. Aamukahville osallistui noin 40 Kainuun alueen työllisyystoimijaa. Hankekahvilla oli oikein mukava positiivinen "pöhinä" : )

Hankekahvien ohjelma ja esitykset:

Hankekahvilla
Hankekahvilla.

Vernan kuulumiset
Vernan kuulumiset.


Hankkeiden aamukahvit 18.5.2016

Kainuun TYPO-koordinaatio-hanke ja Kainuun Etu Oy:n Kasvua Kainuuseen -hanke
tarjosivat aamukahvit Kainuun alueen hanke- ja työllisyystoimijoille keskiviikkona 18.5. klo 9 - 12 Kainuun Etu Oy:llä. Hankekahville osallistui lähes 40 työllisyyden parissa työskentelevää toimijaa.

Hankekahvilla kainuulaiset hanke- ja työllisyystoimijat saivat ajankohtaista tietoa mm. hankkeiden toiminnasta ja rahoituksesta. Verna Mustonen kertoi ajankohtaiset esr-rahoituskuulumiset. Kasvua Kainuuseen hankeen toimintaa esittelivät Matti Luukkonen, Heikki Rusanen ja Ari Kainulainen. Anne Huotari Kajaanin kaupungilta esitteli Kainuun työllisyyden edistämisen käsikirjaluonnosta.  Lisäksi työpajoissa mietittiin yhdessä, kuinka tiivistää yhteistyötä yrityskentän kanssa.

Kiitos kaikille mukana olleille, yhteistyötä jatketaan syksyllä lomien jälkeen uudella innolla!

Seuraavat hankekahvit järjestetään yhteistyössä Osaava ohjaaja -hankkeen ja Välke-hankkeen kanssa Kajaanissa keskiviikkona 7.9.2016, aika ja paikka tarkentuvat lähempänä ajankohtaa.

Hankekahvien materiaalit:


 

Kainuun TE-palveluiden ja työllisyyttä edistävien hanketoimijoiden
 

Verkostotreffit

järjestettiin 19.5.2016 yhteistyössä Intotalon kanssa. Työllisyyden toimijat verkostoituvat hankekahvilla 19.11.2015

Kainuun TYPO-koordinaatio hanke järjesti Kainuun alueen hanke- ja työllisyystoimijoille aamukahvit torstaina 19.11. klo 9 - 12 Kainuun ELY-keskuksella. Hankekahville osallistui lähes 40 työllisyyden parissa työskentelevää toimijaa.

ELY-keskuksen ja TE-toimiston asiantuntijat kertoivat ajankohtaisista hankeasioista, määrärahatilanteesta, painopisteistä ja muutoksista. Lisäksi mietittiin yhteisiä kehittämiskohteita mm. osaamisen kehittämisessä ja yhteistyössä.

Hankekahvilla vastattiin kainuulaisten hanke- ja työllisyystoimijoiden verkostoyhteistyön kehittämistarpeeseen ja esiteltiin myös Kainuun TYPO-koordinaatio -hankkeen ja Osaava ohjaaja -hankkeen toimintaa.

Tavoitteena on juurruttaa hankekahvitoiminta pysyväksi käytänteeksi Kainuun alueelle. Seuraavat hankekahvit järjestää Kuhmo Green Care – hanke Kuhmossa keskiviikkona 17.2.2016 klo 9.30 -12.30, paikka tarkentuu lähempänä ajankohtaa.

Kiitos kaikille mukana olleille!

Liitteet:        

 

Tupa täynnä väkeä
Tupa täynnä väkeä.

Verna kertoo ESR-kuulumisia  Verna kertoo ESR-kuulumisia.

Learning cafe -ideointia  Learning cafe -ideointia.