Navigointivalikko

Yrityksen kehittäminen - Henkilöstöpalvelut - ingressi

Henkilöstöpalvelut

Kun työssä olevan henkilöstön osaaminen kaipaa kehittämistä, voidaan koulutusta toteuttaa yhteishankintakoulutuksena. Yritys tai muu työnantaja voi kouluttaa nykyisiä tai uusia työntekijöitään yhteistyössä työ- ja elinkeinohallinnon kanssa. Näin toteutettuun yhteishankintakoulutukseen voi osallistua myös yrittäjäksi ryhtyvä tai yrittäjä, joka osallistuu samaan koulutukseen työntekijöidensä rinnalla. Lisäksi vuokratyöntekijät voivat osallistua koulutukseen.

Henkilöstön hankinnassa ELY-keskus auttaa yhteishankintakoulutuksella. Henkilöstön hankinnassa auttaa myös työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämä työpaikat-palvelu, jonne työnantajat voivat ilmoittaa yrityksessä avoinna olevat tehtävänsä.

Jos yrityksessä harkitaan ulkomaisen henkilöstön hankintaa, neuvontaa saa työ- ja elinkeinotoimistojen EURES-palveluista. Oleskeluluvasta löytyy lisätietoa työ- ja elinkeinotoimistojen työlupa-osiosta.

TE-puhelinpalvelusta saa neuvontaa henkilöstön rekrytointiin, kehittämiseen ja työyhteisön muutostilanteisiin liittyvissä asioissa.


Alueellista tietoa


Päivitetty: 20.12.2022