Hollolan Viilu ja Laminaatti

Yritysten kehittämispalvelut

Yritysten kehittämispalvelut etusivu

Asiakaslähtöisyys vauhdittamassa kasvuun

Hollolan Viilu ja Laminaatti Oy valittiin vuoden puuteollisuusyritykseksi 2018. Palkittaessa huomioitiin yrityksen asiakaslähtöinen liiketoimintakonsepti. Yrittäjä Janne Kuokkanen hyödynsi ELY-keskuksen tukemia lyhyitä koulutuksia saadakseen tukea yrityksen kasvuun ja näkökulmaa markkinointiin.

”Perheyrityksemme on toiminut vuodesta 1994, jolloin vanhempani perustivat sen. Olin jo nuorena miehenä mukana töissä. Asteittain sen jälkeen olen siirtynyt osakkaaksi ja myöhemmin vanhempien eläköidyttyä ostanut heidän osuutensa ja ollut yrittäjänä yksin.

Janne Kuokkanen: Yritysten kehittämispalvelujen koulutuksessa on mahdollista saada vinkkejä myös muilta osallistujilta.

Yrityksessämme tyypillisesti toimitaan nopealla syklillä eri projektikohteissa. Vuosien mittaan on kertynyt paljon vakituisia asiakkaita, mikä helpottaa toimintaa. Asiakaskuntamme on hyvin laaja pienistä yksinyrittäjistä isoihin konserneihin. Yrityksessämme on tällä hetkellä töissä 20 henkeä.

Kasvun myötä eteen on myös tullut paljon uudenlaisia asioita, joita on tarvinnut miettiä. Ajattelin, että kehittämispalvelujen koulutuksesta voisi saada ideoita kasvun johtamisessa. Koulutuksessa on mahdollista saada vinkkejä myös muilta osallistujilta, jotka ovat jo aiemmin ratkaisseet asioita, joita itse vasta pohtii.

Meillä myös aloitti uusi markkinoinnista vastaava henkilö ja ajattelin, että Markkinointi ja asiakkuudet -teemainen koulutus voisi antaa hyvät lähtökohdat työskentelylle meillä. Hänellä oli opintojen kautta jo tuoretta tietoa teemasta, mutta uskoimme kehittämispalvelujen koulutuksen tarjoavan erilaista näkemystä. Hän olikin tyytyväinen koulutuksen antiin

Olen vuosien varrella osallistunut moniin ELY-keskuksen tukemiin koulutuksiin ja ne ovat olleet hyödyllisiä. Myös hakeminen on tosi helppoa netin kautta ja päätökset ovat tulleet nopeasti. Koulutusten lisäksi olemme käyttäneet ELY-keskuksen tarjoamia palveluja ja rahoitusta mm. saumauskapasiteetin lisäämiseen. Yhteyden asiantuntijoihin on saanut tarvittaessa ja myös henkilökohtaista neuvontaa on ollut tarjolla.”

Päivitetty: 04.12.2023