Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Talvinopeusrajoitukset voimaan Lapissa 29.10 alkaen (Lappi)

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueella tiistaista 29.10. alkaen. Rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Nopeusrajoituksia alentamalla parannetaan liikenneturvallisuutta vuodenaikana, jolloin sää- ja keliolosuhteet vaihtelevat ja onnettomuusriski kasvaa. Lapin ELY-keskus muistuttaa, että nopeusrajoitus ilmoittaa suurimman sallitun ajoneuvon nopeuden. Nopeus on kuitenkin sovitettava aina tien kunnon, kelin, näkyvyyden ja muiden liikenneolosuhteiden mukaan.

Muutoksena edelliskauteen alennetaan valtatiellä 5 välillä Maaninkavaara-Karhujärvi nopeusrajoitus 80 kilometriin tunnissa reilun 9 kilometrin matkalla päällysteen huonon kunnon ja reunapainumien vuoksi.

Kemi-Tornio – moottoritien suurin sallittu nopeusrajoitus 120 kilometriä tunnissa alennetaan 100 kilometriin tunnissa. Kemin kohdan moottoritien nopeusrajoitus 100 kilometriä tunnissa on voimassa myös talvikautena.

Kesärajoituksiin siirrytään maalis-/huhtikuun (2020) aikana.

LISÄTIETOJA: Yksikön päällikkö Juha Tapio, puh. 0295 037 260 ja tienpidon asiantuntija Anna-Liisa Niskala, puh. 0295 037 242

LIITE: kartta talvinopeusrajoituksista (pdf, 1 Mt)

 

                                                                                                                          


Alueellista tietoa