Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Viitostiellä, Siilinjärvellä ja Lapinlahdella, tehdään liikenneturvallisuutta parantavia toimenpiteitä (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon ELY-keskus toteuttaa valtatie 5:llä, Siilinjärvi-Lapinlahti välillä, joukon liikenneturvallisuutta parantavia liittymäjärjestelyjä. Tarkoituksena on tehdä pienehköjä korjaustoimenpiteitä, joilla liikenteen sujuvuus ja turvallisuus paranee. Tiesuunnitelmien laadinta on käynnissä ja varsinaiset työt aloitetaan kesällä 2018.

Kohteista suurin osa on Siilinjärvellä, Pyylammintien ja Hoikin risteyksien välillä. Kaksi kohdetta on Lapinlahdella, Varpaisjärventien ja Nerkoon koulun liittymissä. Kohteet on valittu viime vuosien onnettomuuskehityksen perusteella.

Tavoitteena on poistaa Viitostieltä vaarallisimpia yksityistieliittymiä ja parantaa jäävien liittymien turvallisuutta pienillä toimenpiteillä. Maanteiden risteyksistä parannetaan Siilinjärvellä Aappolan ja Hoikin risteyksiä ja Lapinlahdella Varpaisjärventien ja Nerkoolla Mätäslahdentien risteyksiä.

Kohteista on syksyn mittaan laadittu asukkaiden mielipiteitä huomioon ottaen alustavat tiesuunnitelmakartat. Näitä suunnitelmia esitellään tiistaina 12.12.2017 klo 18.00 Siilinjärvellä, Pöljän koululla (Viitonen 2881) sekä keskiviikkona 13.12. klo 17.30 Lapinlahden lukiolla (Kivistöntie 2). Tilaisuudessa alueen asukkailla on mahdollisuus tutustua ratkaisuehdotuksiin ja antaa niihin palautetta ja parannusehdotuksia vielä ennen tiesuunnitelman valmistumista.

Talven aikana kohteista laaditaan tie- ja rakennussuunnitelmat. Varsinaiset rakennustyöt pyritään aloittamaan alkukesästä 2018. Hanke toteutetaan valtiovarainvaliokunnan liikenneturvallisuuden parantamiseen kohdentamalla perusväylänpidon lisärahoituksella. Valtatie 5:n liittymäjärjestelyjen suunnitteluun ja rakentamiseen on käytettävissä 1,5 milj. euroa.

Lisätietoja antavat Pohjois-Savon ELY-keskuksessa liikennejärjestelmäasiantuntija Maarit Kauppinen, p. 0295 026 726 sekä projektipäällikkö Keijo Körkkö Plaana Oy, p. 040 865 6676.


Alueellista tietoa