Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus lokakuu 2017 (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomessa oli lokakuun lopussa 18 229 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 984 henkilöä (- 14,1 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kymenlaaksossa työttömiä oli 13,9 prosenttia vähemmän ja Etelä-Karjalassa 14,2 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maassa työttömänä oli 272 516 henkilöä eli 17,2 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13 prosenttia.

Työttömien määrä pieneni kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa. Kehitys oli suotuisinta Kotkan-Haminan seudulla, jossa työttömiä oli 1 169 vähemmän (- 18 %) kuin vuotta aikaisemmin.  Kuntatasolla tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä laski lokakuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta suurimmassa osassa Kaakkois-Suomen kuntia, eniten Kotkassa, Lappeenrannassa ja Kouvolassa. Myös Imatralla lasku oli selkeää. Korkein työttömyysaste oli Kotkassa (15,6 %) ja matalin Taipalsaarella (8,7 %).

Työttömien määrä oli vähentynyt kaikissa ikäryhmissä ja lähes kaikissa ammattiryhmissä. Eniten työttömyys laski rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä. Pitkäaikaistyöttömiä oli lokakuun lopussa 16 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Nuorten työttömien määrä väheni 19 prosentilla.

Uusia avoimia työpaikkoja vähemmän kuin vuosi sitten

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun aikana avoinna 1 507 uutta työpaikkaa. Uusia työpaikkoja oli 4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Uusien avoimien työpaikkojen määrä laski Kouvolan ja Kotka-Haminan seutukunnissa. Sen sijaan Lappeenrannan ja Imatran seuduilla työpaikkoja oli enemmän kuin vuosi sitten. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 19 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Palveluissa olevien ja työllistettyjen määrät laskivat viime vuodesta

Lokakuun lopussa aktivointiasteeseen laskettavien palveluiden piirissä oli 8 045 henkilöä, mikä on noin 600 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Aktivointiaste oli 30,6 prosenttia eli hieman korkeampi kuin edellisvuonna. Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden yhteismäärä pieneni 3 550 henkilöllä viime vuodesta. Palkkatuella työllistettyjä oli lokakuun lopussa yhteensä 1 713. Luku on noin 12 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten. Työllistetyistä suurin osa eli 64 prosenttia oli yksityisen sektorin töissä.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, lokakuu 2017 (pdf, 1866 kt)


Alueellista tietoa