Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Kuopion ja Mikkelin Waltti-lippujen käyttö laajenee kesäkuussa (Pohjois-Savo, Etelä-Savo)

Kuopion ja Mikkelin seuduilla kaupunkien Waltti-lippujen käyttö laajenee työssäkäyntialueille 1.6.2020 alkaen. ELY-keskuksen Waltti-lippuja voi käyttää vielä kesällä niiden kelpoisuusajan.

Kuopion kaupungin Waltti-liput Pielavedelle, Suonenjoelle, Tervoon ja Vesannolle

Kuopion kaupungin Waltti-liput tulevat käyttöön Pielavedellä, Suonenjoella, Tervossa ja Vesannolla Kuopioon suuntautuvassa liikenteessä. Lippujärjestelmä yksinkertaistuu ja selkenee, kun ELY-keskuksen Waltti-lipun poistuvat käytöstä.  

Matkustajat, joilla on käytössään ELY-keskuksen Waltti-kortti, vaihtavat korttinsa Kuopion kortiksi veloituksetta asiakaspalvelupisteessä kesän aikana. Jos käytössä ei enää ollenkaan ole Waltti-vuoroja, kortille jääviin käyttämättömiin lippuihin voi hakea hyvitystä ELY-keskukselta.

Kuopion Waltti-alueen ulkopuolelle jäävät yhteysvälit Rautalampi-Suonenjoen keskusta, Keitele-Pielaveden keskusta ja Varpaisjärvi. Varpaisjärvi-Kuopio -vuoroissa Waltti-liput ovat käytössä Siilinjärvellä ja Kuopiossa. Kuopion Waltti-alueen ulkopuolelle tehtävillä matkoilla ovat käytössä liikenteenharjoittajan liput, jotka ostetaan linja-autosta tai Matkahuollosta.

Mikkelin kaupungin Waltti-liput Hirvensalmelle, Juvalle ja Puumalaan

Mikkelin kaupungin Waltti-liput tulevat käyttöön Hirvensalmella, Puumalassa ja Juvalla 1.6.2020 alkaen Mikkeliin suuntautuvassa liikenteessä. Lippujärjestelmä yksinkertaistuu ja selkenee, kun ELY-keskuksen Waltti-liput poistuvat kokonaan käytöstä.

Matkustajat, joilla on käytössään ELY-keskuksen Waltti-kortti, vaihtavat lippunsa Mikkelin lipuiksi veloituksetta asiakaspalvelupisteessä kesän aikana. Jos Waltti-vuoroja ei ole enää käytössä, kortille jääviin käyttämättömiin lippuihin voi hakea hyvitystä ELY-keskukselta.

Waltti-vuoroja ei ole enää ollenkaan 1.6.2020 alkaen Joutsassa ja Sulkavalla. Joutsan ja Mikkelin väliset yhteydet lakkaavat kokonaan. Myöskään Puumala-Savonlinna -vuorot eivät ole enää Waltti-vuoroja. Näillä matkoilla käytössä ovat liikenteenharjoittajien liput. Liput ostetaan linja-autosta tai Matkahuollosta.

Tietoja muutoksesta

Tietoa muutoksesta löytyy kaupunkien nettisivuilta ja ELY-keskuksen Waltti-sivustolta.

Jos asiakkaan käytössä ei enää jatkossa ole Waltti-liikennettä, lomake ja ohjeet hyvityshakemuksen tekemiseksi löytyy mm. ELY-keskuksen Waltti-sivustolta www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi

Koronapandemian vuoksi Kuopion kaupungin asiakaspalvelupiste Kuopio Infossa alatorilla on toistaiseksi kiinni. Valtuustotalon asiakaspalvelupiste osoitteessa Suokatu 42 palvelee rajoitetusti.

Mikkelin Asiointipiste kaupungin virastotalolla osoitteessa Maaherrankatu 9-11 palvelee normaalisti. 

ELY-keskuksen Waltti-lippujen käyttö Joensuun seudulla ja Ylä-Savossa jatkuu normaalisti 6.6.2021 saakka.

Lisätietoja

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikennevastaava Satu Huttunen p. 0295 026 709
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen p. 0295 026 757

Kuopion kaupunki
Joukkoliikennesuunnittelija Jukka Räsänen p. 044 7185008

Mikkelin kaupunki
Joukkoliikenneinsinööri Liisa Heikkinen p. 044 7942526

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)