Navigointivalikko
Asioi verkossa - Yritystukien sähköinen asiointi

Yritystukien sähköinen asiointi

Huom! Katso-valtuuksien käyttö päättyi 31.12.2020.

Katso-valtuuksia ei voi käyttää enää 1.1.2021 alkaen. Jatkossa kaikki yrityksen valtuutusasiat hoidetaan Suomi.fi-palvelun kautta. Mikäli hoidat yritysrahoitusasioita jonkin yrityksen puolesta, hae Katso-valtuuksien tilalle Suomi.fi-valtuudet ajoissa. Katso-valtuudet eivät muutu automaattisesti Suomi.fi-valtuuksiksi. Lisätietoja ja ohjeita:

Tukia haetaan seuraavissa asiointipalveluissa:

Yrityksen kehittämisavustus investointeihin ja kehittämistoimenpiteisiin

HUOM!

Nykyinen EU-ohjelmakausi on päättymässä 31.8.2021. Uuden EU-ohjelmakauden varojen haku on tarkoitus käynnistyä 1.9.2021. Nykyisen EU-ohjelmakauden varat eivät välttämättä riitä kaikkiin rahoituskelpoisiin yritysten investointi- ja kehittämisavustushakemuksiin.

Hakijan tulee huomioida, että mikäli hanke on käynnistynyt ennen 1.9.2021 eli ennen uuden EU-ohjelmakauden haun alkamista eikä siihen ole voitu tehdä myönteistä päätöstä varojen riittämättömyyden takia, ei sitä voida enää rahoittaa uuden EU-ohjelman varoista. Hankkeen aloittaminen ennen päätöksen saamista tapahtuu hakijan omalla riskillä.

Hankkeen rahoitusmahdollisuuksien selvittämiseksi EU-ohjelmakausien vaihtuessa on suositeltavaa olla yhteydessä ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijaan ennen hakemuksen jättämistä!

ELY-keskusten rahoitusasiantuntijat

Kuljetustuki

Vuoden 2020 kuljetuksia koskeva haku avautui 1.1.2021.

Kuljetustukihakemuksen ohjeet:

Toimintaympäristön kehittämisavustus voittoa tavoittelemattomille julkisille ja yksityisille yhteisöille

​​​​​​​Maaseudun hanke- ja yritystuet sekä maatalouden investointi- ja aloitustuki

Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa olla yhteydessä ELY-keskuksen asiantuntijaan hankkeen rahoitusmahdollisuuksien ja vaihtoehtojen selvittämiseksi.

Tutustu hakuohjeisiin ennen kuin aloitat hakemuksen täyttämisen (ks. Oikopolut).

Opastusta yritystukien sähköisessä asioinnissa saa tarvittaessa Yritys-Suomen puhelinpalvelusta, puh. 0295 020 500.

Huom! Katso-tunnistautuminen poistuu vuodenvaihteessa ja Katso-valtuutus vaiheittain vuoden 2020 aikana. Muutos koskee Ruokaviraston Hyrrä- ja Nekka-asiointipalveluja sekä Elintarvikeilmoitusten lomakepalvelua.

Aluehallinnon asiointipalvelu

  • Yrityksen kehittämisavustuksen rahoitus- ja maksatushakemus
  • Toimintaympäristön kehittämisavustuksen maksatushakemus

Kirjautuminen Aluehallinnon asiointipalveluun tapahtuu Suomi.fi-palvelun avulla. Suomi.fi-tunnistautumisessa yrityksen edustaja tunnistautuu henkilökohtaisella pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai VRK-kansalaisvarmenteella.

Hyväksymällä käyttöehdot pääsee itse asiointipalveluun. Kirjautumisen yhteydessä haetaan henkilölle löytyvät asiointivaltuudet yritystietojärjestelmästä (YTJ) ja kaupparekisteristä sekä valtuutukset Suomi.fi-palvelusta. Asiointipalvelun Omat tiedot -sivulla on näkyvissä ne yritykset/yhteisöt, joissa henkilöllä on asiointivaltuuksia. Hakemuksen tekeminen onnistuu, mikäli yrityksen nimenkirjoitussääntö mahdollistaa yksinedustamisen. Hakemuksen täyttämiseen ja lähettämiseen tarvitaan edustettavaan yritykseen/yhteisöön jokin seuraavista rooleista: nimenkirjoitusoikeus, elinkeinonharjoittaja, vastuunalainen yhtiömies, toimitusjohtaja/toimitusjohtajan sijainen tai yritysrahoituksen hakeminen -valtuus.

Mikäli yrityksen kaupparekisteritiedoissa on puutteita tai korjattavaa, ne voi korjata olemalla yhteydessä Patentti- ja rekisterihallitukseen:

Yrityksen/yhteisön puolesta edustamiseen tarvittavat valtuutukset hoidetaan palvelussa Suomi.fi-valtuudet-palvelussa:

Avustuksen hakeminen edellyttää, että avustuksen hakijalla on Y-tunnus. Avustusta ei voi hakea perustettavan yhtiön lukuun.

Tutustu hakuohjeisiin ennen kuin aloitat hakemuksen täyttämisen (ks. oikean palstan Oikopolut). Opastusta yritystukien sähköisessä asioinnissa saa tarvittaessa Yritys-Suomen puhelinpalvelusta, puh. 0295 020 500.

Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa olla yhteydessä ELY-keskuksen asiantuntijaan hankkeen rahoitusmahdollisuuksien ja vaihtoehtojen selvittämiseksi. Tutustu myös ELY-keskuskohtaisiin rahoituslinjauksiin hankkeen rahoitusmahdollisuuksien selvittämiseksi kehittämishankkeesi toteuttamisalueella.


Alueellista tietoa


Oikopolut

Yrityksen kehittämisavustus investointeihin ja kehittämistoimenpiteisiin

Avustushakemusten ohjeet:

Maksatushakemusten ohjeet:

Yritys-Suomen puhelinpalvelu tarjoaa sähköisen asioinnin neuvontaa ja palveluun liittyvää yleisneuvontaa (ks. ylläolevasta linkistä aukioloajat ja puhelujen hinnat)

​​​​​​​