Hyppää sisältöön

Pohjois-Savon ELY-keskus

Navigointivalikko

POS Etusivu - vasen palsta

Yhteystiedot

Aukioloaika

arkisin klo 8.00-16.15

Puhelinvaihde

0295 026 500

Kuopion toimipaikka

Postiosoite:PL 2000, 70101 Kuopio
Käyntiosoite: Kallanranta 11, Kuopio (Kartta, jpg)

Mikkelin toimipaikka

Käyntiosoite: Jääkärinkatu 14, 50100 Mikkeli (liikenneasiat)

Joensuun toimipaikka

Käyntiosoite: Kauppakatu 40 B, 80100 Joensuu (liikenneasiat)
 

Kirjaamo

Pohjois-Savon ELY-keskus
Kirjaamo
PL 2000, 70101 KUOPIO

kirjaamo.pohjois-savo@ely-keskus.fi

Kaikkien virastojen etusivut - Uutisia alueelta -otsikko

Uutisia alueelta

Muuta ajankohtaista

Koronavirus aiheuttaa muutoksia ELY-keskuksen asiakaspalveluun

  • ELY-keskuslaiset hoitavat toistaiseksi työtehtäviinsä liittyviä tapaamisia pääosin puhelimitse ja etäyhteyksin. Vältämme matkustamista sekä kasvokkain tapahtuvaa kanssakäymistä ja kokouksia. Siirrämme järjestämiämme kokouksia ja tilaisuuksia tai tarjoamme kokouksiin videoyhteysmahdollisuuden. Kaikki asiakaspalvelun kannalta tärkeät tapaamiset ja tehtävät pyritään hoitamaan. Asiantuntijamme ottavat asiakkaisiimme yhteyttä, kun on tarpeen sopia erityisistä menettelytavoista esim. yritys- tai tilakäyntien yhteydessä. Tavoitteena on omalta osaltamme hidastaa korona-viruksen ja influenssan leviämistä sekä turvata henkilöstömme terveys ja palvelujen toimivuus.

Pohjois-Savon ELY-keskus - uusimmat tiedotteet

Valtakunnalliset ja yhteistiedotteet

Tiedotteita alueelta (23.9.2020 saakka)

Tiedotteita alueelta (23.9.2020 saakka)
null Työllistymisen palvelut nykyaikaan: Pohjois-Savon TE-toimiston asiakkaille uusi digitaalinen valmennus uudenlaiseen työnhakuun (Pohjois-Savo)

Työllistymisen palvelut nykyaikaan: Pohjois-Savon TE-toimiston asiakkaille uusi digitaalinen valmennus uudenlaiseen työnhakuun (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon TE-toimiston asiakkaille lanseerataan tällä viikolla uusi digitaalinen Uranautti-valmennuspalvelu. Kyseessä on täysin uudenlainen teknologiaratkaisu, joka tarjoaa erityisesti nuorille asiakkaille mahdollisuuden etsiä piilossa olevia työmahdollisuuksia itsenäisesti ajasta ja paikasta riippumatta.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen yksikön päällikkö Jan Blomberg kertoo, että Pohjois-Savossa on panostettu jo pidempään asiakaslähtöisiin palveluratkaisuihin. - On tärkeää, että alueen nuorille tulee uusia palveluita, varsinkin kun nuorten työttömyys on kasvussa. Nuoret arvostavat digitaalisia palveluita, joita TE-toimiston henkilökohtainen palvelu tukee. Moderni asiakaskokemus rakentuu digitaalisesta ja ihmisläheisistä ratkaisuista. Uranautti mahdollistaa uudenlaisen työnhaun kokemuksen. Haluamme, että uudet palveluratkaisut ovat mahdollisimman käyttäjäystävällisiä ja vastaavat asiakastarpeeseen, Blomberg kertoo tavoitteista.

Uranautissa kohtaavat uudenlainen työnhaku ja piilevät työmahdollisuudet, mutta työnhakijan omaa aktiivisuutta ja motivaatiota se ei korvaa, Blomberg jatkaa.    

Piilossa olevat työmahdollisuudet näkyväksi työnhakijoille

Verkossa tapahtuva palvelu vastaa hyvin myös nykypäivän palvelutarpeeseen, jossa Koronapandemia on pysäyttänyt lähes kokonaan kasvokkain tarjottavan palvelun. Uranautti-ratkaisun takana on työnhakuvalmennusyritys Kumous ja oppimisratkaisuja kehittävä 10Monkeys. 

Kumouksen toimitusjohtaja Anna-Maria Leogrande kertoo, että erilaisten arvioiden mukaan 70-90% kaikista työpaikoista on piilossa olevia työmahdollisuuksia, mutta niiden paikantamiseen ei ole osattu antaa tähän mennessä systemaattista apua työnhakijoille. Työnhakijat ja työnantajat etsivät toisiaan eri paikoista, joka aiheuttaa työmarkkinoilla keskeisen kohtaanto-ongelman selventää Leogrande. 

Työnhakijoiden ei tarvitse enää itse yrittää tunnistaa tai analysoida milloin yritykset voisivat tarvita uusia työntekijöitä, vaan verkkopalvelumme tekee sen hakijan puolesta ja ehdottaa valmista yritysten kontaktointilistaa hakijalle, jatkaa 10Monkeysin toimitusjohtaja Katri Björklund

Uranautti -valmennus on syksyn I Love Työvoimapalvelut -kilpailun satoa

Pohjois-Savon ELY-keskus etsi syksyllä 2019 avoimella haastekilpailulla ratkaisuja yritysten rekrytointiongelmiin. Uusi Uranautti-palvelu on yksi I Love Työvoimapalvelut -kilpailun voittajista.  Tavoitteena ja haasteena oli löytää uusia innovatiivisia ja vaikuttavia palveluja, joilla ratkaistaan työvoiman saatavuushaasteita ja yritysten rekrytointiongelmia koko maakunnan alueella.
 

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Anna-Maria Leogrande, Kumous, puh. 040 757 8696, ama(at)kumous.com
Toimitusjohtaja Katri Björklund, 10Monkeys, katri(at)10monkeys.com
Yksikön päällikkö Jan Blomberg, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 552, jan.blomberg(at)ely-keskus.fi

Uranautti-ohjelman logo, jossa teksti "URANAUTTI".

Sosiaalinen media