Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Yritystukien sähköinen haku avautui syyskuussa (Etelä-Savon ELY-keskus)

EU-ohjelmakausi  2014 -2020  on käynnistynyt. Työ- ja elinkeinoministeriön alaisia yritystukia koskeva yritystukilaki ja sitä koskeva asetus ovat myös astuneet voimaan.

Yritystukilain mukaisia kehittämis- ja toimintaympäristötukihakemuksia on voinut  15.9.2014 alkaen jättää sähköisesti ELY-keskukseen. Sähköisessä asioinnissa tarvitaan Katso-tunnistetta, joka on verohallinnon ylläpitämä palvelu. Tunnisteen käyttöönottoon liittyvissä asioissa saa neuvoja verottajalta. Muutoin lomakkeiden täyttämisessä auttavat  Yritys-Suomi  puhelinpalvelu ja  ELY-keskuksen asiantuntijat.

Yritysrahoituksen painotukset

Uuden yritystukilain mukanaan tuomia muutoksia on rahoituksen painottuminen aloittaviin, kasvaviin ja kansainvälistyviin mikro- ja pk-yrityksiin. Avustusta suunnataan erityisesti hankkeisiin, joilla arvioidaan olevan merkittävä vaikutus yrityksen:

  • käynnistämiseen, laajentamiseen tai uudistamiseen
  • innovaatiotoimintaan tai osaamisen vahvistamiseen
  • kasvuun tai kansainvälistymiseen
  • tuottavuuteen
  • energia- tai materiaalitehokkuuteen

Hyödynnä asiantuntija-apu

Ennen yritystukihakemuksen jättämistä kannattaa ottaa yhteyttä ELY-keskuksen yritysasiantuntijoihin. Näin tulee selvitettyä yrityksen rahoitusmahdollisuudet sekä tarjolla oleva asiantuntija-apu. Yritysrahoituslinjauksia ollaan parhaillaan päivittämässä.   Rahoituspäätöksiä päästäneen tekemään aikaisintaan joulukuussa 2014.

Maa- ja metsätalousministeriön alaisten  Maaseuturahastosta myönnettävien yritystukien haku alkaa keväällä 2015.

Linkit:

Lisätietoja:

Rakennerahastoyksikön päällikkö Kalevi Pölönen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 044 246 4670, kalevi.polonen(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa