Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Ympäristökasvatusavustusta voidaan myöntää nyt myös alueellisille hankkeille

"Toimi paikallisesti – ajattele maailmanlaajuisesti." Tämän lentävän lauseen toteuttaminen helpottuu tänä syksynä, kun myös alueellisesti merkittävät ympäristökasvatushankkeet voivat hakea ja saada ympäristöministeriön harkinnanvaraista valtionavustusta. Tähän asti nämä avustukset on suunnattu ainoastaan valtakunnallisesti merkittäville hankkeille.

Ympäristökasvatustyön merkitys kestävän hyvinvoinnin rakentamisessa tunnustetaan laajasti, mutta etenkin paikalliselle ja alueelliselle toiminnalle on ollut vaikea löytää pientäkään rahoitusta, sanoo kehittämispäällikkö Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Kiiskinen kannustaa alueellisia toimijoita hakemaan avustusta.

– Emme tietenkään ennalta tiedä tulevien hakemusten määrää ja laatua, mutta pyrimme suuntaamaan rahoitusta tänä vuonna ainakin muutamalle alueelliselle hankkeelle, kertoo Kiiskinen. – Esimerkiksi alueellisen yhteistyöryhmän käynnistäminen alueelle, jolla sellaista ei vielä ole, voisi olla hyvä hanke.

Rahoitettavan toiminnan tulee olla nimenomaan hankemuotoista. Hyvässä hankkeessa toteuttajan osaaminen sekä valitut kohderyhmät ja menetelmät sopivat yhteen, tehdään yhteistyötä asian kannalta oikeiden tahojen kanssa ja aikataulu ja budjetti ovat realistisia. Yksityishenkilöt ja valtionlaitokset eivät voi saada avustusta, mutta muun muassa yhdistykset, kunnat, oppilaitokset ja yrityksetkin sopivat hakijoiksi.

Lue lisää:


Alueellista tietoa