Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Voimakkaat tuulet sekoittaneet sisä- ja rannikkovesiä (Kaakkois-Suomi)

Elokuun toisella viikolla voimakkaat tuulet ja epävakainen sää ovat sekoittaneet pintavesiä tehokkaasti ja veden pintalämpötilat ovat hieman laskeneet, mutta ovat edelleen 20 asteen tuntumassa suurilla järvillä ja rannikon suojaisilla sisäsaariston osilla. Kaakkois-Suomen järviltä on tällä viikolla tullut vain yksittäisiä havaintoja sinilevästä. Itäisen Suomenlahden havaintopaikoilla ei tällä viikolla ole havaittu sinileväesiintymiä.

Viikoittaisista vakioseurantapaikoista sinilevää on ollut vain Iitin Urajärvellä, jossa levää on havaittu vähäinen määrä tuulen alapuolisilla rantavesillä. Aiemman lämpimän jakson seurauksena vähäisiä määriä levää voi esiintyä hippuina suojaisilla lahdilla tai rantavedessä muuallakin. Levämäärät eivät rajoittane vedenkäyttöä uimiseen. Lappeenrannan Haapajärveltä ei tällä viikolla ole saatu levätilannetietoa. Varsinaisia yleisöilmoituksia sinilevästä ei ole tällä viikolla tullut.

Pintavesien lämpötila Kaakkois-Suomen sisävesillä on 18–19 astetta, mutta tuulen aiheuttaman sekoittumisen seurauksena se voi paikallisesti olla viileämpää. Suomenlahdella pintavesi on 15–18-asteista.

Ajankohtaiset tiedot levätilanteesta ja pintavesien lämpötilasta löytyvät Järviwiki/Meriwiki-verkkopalvelusta. Kaakkois-Suomen alueelta tehdyt levähavainnot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen levälinjalle, puh. 040 767 5388 tai sähköpostitse osoitteeseen: levaseuranta.kaakkois-suomi(at)ely-keskus.fi. Havaintojen ilmoittamiseen voi käyttää myös Havaintolähetti-verkkosovellusta (www.jarviwiki.fi/havaintolahetti), joka on suunniteltu käytettäväksi erityisesti kosketusnäyttöisillä laitteilla. Levänäytteen lähettämisestä on sovittava erikseen.

Verkossa:

Järviwiki:

www.syke.fi:

www.ymparisto.fi:

 

Lisätietoja
Hydrobiologi Jouni Törrönen 
s-posti: jouni.torronen(at)ely-keskus.fi  
puh. 0295 029 296


Alueellista tietoa