Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

 

Virkisty itäisen Uudenmaan saaristossa uusien seikkailumateriaalien avulla (Uudenmaan ELY-keskus)

Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmasuojeluyhdistys on tuottanut Itä-Uudenmaan saaristoon kaksi erillistä virkistyskäyttömateriaalia kaikkien saaristossa liikkuvien iloksi. Kapteeni Störtebekerin aarrekartta on tehty käytettäväksi Norra Sandön saarella Pellingin itäpuolella ja "10 asiaa tehtäväksi ennen kuin lähdet saarelta" -materiaali taas on käytettävissä koko saaristoalueellamme.

Materiaalit ovat lapsiperheille ja muille saaristomme luonnosta ja historiasta kiinnostuneille virkistäytyjille suunnattuja, ja ne opettavat mielenkiintoisia asioita herkästä saaristostamme ja sen ainutlaatuisesta luonnosta. Materiaalit opastavat myös vastuulliseen ja ihmisten saaristoa kuluttavaa vaikutusta pienentävään toimintaan saarilla ja tuovat lisäarvoa siellä virkistäytyjille.                                                                                                                             

Materiaalit on tuotettu osana kansainvälistä ympäristötietoisuutta edistävää Leader -hanketta "Ympäristötietoisuutta yli rajojen - Environmental Awareness Across the Borders 2012-2014". Uudenmaan ELY on toiminut hankkeen rahoittajana Euroopan maaseudun kehittämisen  maatalousrahaston kautta.                                                                                                      

 Materiaalit löydät täältä (www.vesi-ilma.fi)

 


Alueellista tietoa