Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Virkamiehestä asiakkaan kumppaniksi ja valmentajaksi (Keski-Suomi)

Tulevaisuuden työympäristö on muuttumassa huimaa vauhtia. Digitalisaatio, globalisaatio sekä muut megatrendit muokkaavat työmarkkinoita ja työn tekemisen tapoja. Maakuntauudistuksen reformi tulee uudistamaan merkittävästi valtion paikallishallintoa, jolloin muutokseen on kytkettävä myös viranomaisten toimintatapojen ja roolien uudistaminen.

Keski-Suomen ELY-keskuksen asiantuntija Riitta Laitinen selvitti opinnäytetyössään, miten virkamiehet voivat vastata uusiin haasteisiin.  Työn kantavana teemana oli toimintakulttuurin uudistaminen siten, että valvovasta viranomaisesta muuntautuu valmentava kumppani, joka toimii yhdessä asiakkaan kanssa. Opinnäytetyössä rakennettiin malli, jolla valmentava työote saadaan mukaan viranomaistoimintaan.

Keski-Suomi ennakoi -sivulle kirjoittamassaan Uusi asiakkuus - kravattikaulaisesta virkamiehestä asiakkaan kumppaniksi ja valmentajaksi -blogissaan Riitta Laitinen kuvaa tulevaisuuden asiakkuutta. 

Palvelut tarjotaan tilanteen mukaan, jolloin keskiössä on asiakkaan ja asian tarve, ei valvonta tai byrokratia. Sähköisten asiointipalveluiden lisäksi asiakasta palvellaan myös henkilökohtaisesti.

Lue Riitan blogi täältä (keskisuomi.info)

 

 

 

 


Alueellista tietoa