Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Vipua Pirkanmaan työmarkkinoille (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaalla on tuettu EU;n rakennerahastovaroin monenlaisia toimenpiteitä, jotta löydettäisiin ratkaisuja työllisyystilanteen parantamiseksi. Näitä tuloksia esitellään Vipua – Työt ja tekijät kohtaavat Pirkanmaalla -julkaisussa.

Julkaisussa esitellään rakennerahastokauden aikana kehitettyjä monipuolisia työ- ja yrityspalveluja, jotka eri suhdannetilanteissa antavat apua työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaamisessa. Palveluja on toteutettu laajalla rintamalla, mukana ovat olleet TE-toimisto, kehitysyhtiöt, kunnat, yhdistykset, oppilaitokset sekä korkeakoulut.

Artikkeleissa tutustutaan myös palveluihin ja toimintamalleihin, joiden avulla työllistymiseen ja työelämäkelpoisuuden parantamiseen on löydetty ratkaisuja. On rakennettu toimintamalleja työnantajille ulkomaisen työvoiman rekrytointiin sekä perustettu monikielisiä neuvontapalveluja kuntiin muuttaneille. Mielenterveyskuntoutujille on verkoston tuella luotu joustavia polkuja takaisin työelämään. Lisäksi pitkäaikaistyöttömyyteen on haettu ratkaisuja työhönvalmennuspalveluista.

Julkaisussa esitellään lisäksi useiden eri organisaatioiden yhteinen yritysneuvonnan konsepti, jonka avulla on tuettu 1500 uuden yrityksen perustamista seutukunnan alueella.

Tutustu sinäkin, miten rakennerahastovaroin parannetaan työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaamista! 

Julkaisuun pääset oheisesta bannerista.

Vipua-julkaisut esittelevät pirkanmaalaisia tuloksia Euroopan unionin rakennerahastokaudesta 2007–2013. Vipua on Pirkanmaan liiton ja Pirkanmaan ELY-keskuksen yhteisjulkaisu. Niitä julkaistaan yhteensä seitsemän teemoitettua numeroa. Julkaisua täydentää vipua.fi-sivusto, joka avataan vuoden 2013 loppuun mennessä.


Alueellista tietoa