Uutiset

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Viljelijätukien valvonnat alkavat kesäkuun puolivälissä

ELY-keskukset aloittavat maatiloilla tehtävät peltotukien valvonnat, kun viljelijöiden päätukihaku on päättynyt. Valvontoja tehdään kesäkuun puolivälistä marraskuun puoliväliin asti.

Turvallisuus huomioitava tarkastuskäynnillä

Tarkastajat ilmoittavat koronapandemian vuoksi kaikista valvontakäynneistä ennakkoon. Eläintukien valvonnoista ilmoitetaan enintään 48 tuntia ja peltovalvonnoista 14 vuorokautta ennen tarkastusta. Valvonnasta ilmoitetaan soittamalla.

Peltovalvonnat suoritetaan pääosin maastokäynteinä lohkoilla. Joidenkin tukiehtojen tarkastaminen edellyttää kuitenkin käyntiä tilakeskuksessa tai sen läheisyydessä, kuten lantalassa tai kasvinsuojeluaineiden ja rehujen varastointitilassa. Tällaisten vaatimusten tarkastamisesta viljelijä voi sopia erikseen tarkastajan kanssa. Jos tarkastusta ei voida suorittaa turvallisesti, vaatimuksen todistamiseksi on mahdollista lähettää sähköpostitse esimerkiksi asiakirja tai kuva.

Valvontaan kuuluu myös asiakirjojen tarkastus. Tilakäynnillä tarkastetaan vuokrasopimukset, rehukirjanpito ja vuoden 2021 viljelysuunnitelma. Muut asiakirjat tarkastetaan myöhemmin talviaikaisen asiakirjavalvonnan yhteydessä.

Lue lisää

Viljelijätukien valvonnat alkavat kesäkuun puolivälissä (Ruokaviraston tiedote 10.6.2021, ruokavirasto.fi)