Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Viinitila Meggala ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta!

Viinitila Meggala Kankaanpäässä on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Viinitila Meggala osallistuu tänä vuonna Lähiruokapäivään ensimmäistä kertaa.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin. 
 


- Ehdottomasti kannattaa lähteä tutkimaan lähialueen tiloja, sillä suomalaista ruoantuotantoa kannattaa tukea omavaraisuuden säilyttämiseksi. On tärkeää saada elämä maaseudullakin säilymään ja siksi kannattaa nyt lähteä kiertämään Suomen maaseutua, Sofia Latvajärvi kertoo.

​​​Lähiruokapäivänä viinitilan oma myymälä on auki, jossa on myynnissä omenoista ja muista hedelmistä sekä marjoista valmistettua lähiviiniä- ja siideriä.  Tämän lisäksi myynnissä on Herkkujuustolan juustoja sekä ylämaankarjan lihaa lähituottajilta. Voit ostaa myös hunajaa, omenamehua sekä raparperikuohujuomaa kotiin viemisiksi. Tapahtumapäivänä voit nauttia pientä syötävää ja juotavaa myymälän terassilla sekä nauttia näkymästä Meggalan kirsikkatarhalle idyllisessä maalaismaisemassa.

- Lähiruokapäivä on hieno suomalaisen ruoan juhlapäivä ja on kiva olla mukana edistämässä tärkeää asiaa. Uskon tapahtuman kiinnostavan ihmisiä erityisesti, sillä ruoastahan saattaa tulla pula. Nyt on oikea aika perehtyä lähiruokaan, Latvajärvi kertoo.
 

Lähiruokapäivä järjestetään jo seitsemättä kertaa
​​​​​

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jo seitsemättä kertaa ja osallistuvia toimijoita riittää ympäri Suomen. Lähiruokapäivä on oikea maku- ja elämysmatka suomalaisen lähiruuan pariin: päivän aikana pääsee tutustumaan lähialueen ruoantuottajien monipuoliseen kirjoon, aina
perinteisistä maatiloista riistayhdistyksiin, pienpanimoihin ja jatkojalostajiin. Mukaan ovensa avaamaan kutsutaan ruoantuottajien ohella erilaisia maaseudun toimijoita ja yrityksiä aina matkailu- ja elämyspalveluista erilaisiin yhdistyksiin ja ruoka-alan ammattilaisiin. 

Osallistuvien tilojen, muiden kohteiden hakutoiminto sekä lisätietoa Lähiruokapäivästä löytyy osoitteesta www.lähiruokapäivä.fi. Lähiruokapäivän järjestäjäksi taas voi ilmoittautua tapahtumapäivään 10.9.2022 mennessä osoitteessa www.ostatilalta.fi/ryhdy-jarjestajaksi/.