Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Vihdintien bussiliikenne sujuvoitui pienillä toimenpiteillä (Uusimaa)

Joukkoliikenne kulkee nyt aiempaa kitkattomammin maantiellä 120 eli Vihdintiellä: Sillä on käytössä oma kaista. Bussien ei tarvitse enää jonottaa ruuhkissa muun ajoneuvoliikenteen seassa niin paljon kuin ennen. Ne pääsevät nykyään siirtymään nopeasti liikennöintiä - erityisesti ruuhka-aikoina - hidastaneiden liikennevalojen ohi. Myös pysäkkien sijoittelua ja pysäkkivälejä on tarkasteltu, sillä osa pysäkeistä oli liian pieniä usealle linja-autolle.

Toimenpiteet sisältyvät Uudenmaan ELY-keskuksen yhteistyössä HSL:n ja Helsingin kaupungin kanssa laadituttamaan suunnitelmaan pienistä ja kustannustehokkaista hankkeista, joiden tarkoituksena oli Vihdintien joukkoliikenteen ruuhkautumisen huomattava pienennys. Vihdintie on yksi Helsingin seudullisista säteittäisistä pääväylistä. Se palvelee sekä pääkaupunkiseudun sisäistä että pitkämatkaista liikennettä. Vihdintietä käyttävät sen varrella olevat Helsingin, Espoon ja Vantaan aluekeskusten ja Helsingin keskusta-alueen terminaalien väliset joukkoliikenteen reitit sekä myös kauempaa pääkaupunkiseudulle tulevat kaukoliikenteen bussit.

Toimenpiteet on teetetty Uudenmaan ELY-keskuksen toimeksiannosta.

Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmassa (HLJ 2011) Metropoli-alueen liikenneinfrastruktuurin pienet kustannustehokkaat hankkeet on kärkihanke, josta käytetään nimitystä KUHA. KUHA-hankkeissa nykyistä infrastruktuuria parannetaan pienillä, mutta vaikutuksiltaan nopeilla, tehokkailla ja laaja-alaisilla toimenpiteillä.

 

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Jaakko Kuha, jaakko.kuha(at)ely-keskus.fi, 0295 021 299


Alueellista tietoa