Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Vielä ehtii hakea venäläistä kulttuurikumppania (Etelä-Savon ELY-keskus)

Suomalais-venäläisessä kulttuurifoorumissa ehtii vielä hakea venäläistä kumppania 14.2.2014 saakka eli hakuaikaa on jatkettu. Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin projektikoordinaattori Sisko Ruponen totesi Mikkelissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa 21.1., että suomalaisten hakuaikaa on jatkettu. Venäläiset kuitenkin hakevat kumppania 15.5. saakka, kun suomalaiset hakijat ovat selvinneet ja hakulomakkeet käännetty venäjäksi. Kumppanin hakijat voivat olla erilaiset organisaatiot, yhteisöt, yksityiset ihmiset, ja ehdotuksia voi tehdä kaikilta taiteen ja kulttuurin aloilta, mitä voi yhdistää esimerkiksi oppimiseen tai vaikkapa ympäristö- tai matkailualaan.

Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin tiedotustilaisuus järjestettiin Etelä-Savon ELYssä Mikkelissä 21.1.2014. Kokemuksistaan olivat kertomassa elokuvaohjaaja ja valokuvaaja Juha "Norppa" Taskinen, projektipäällikkö Irina Lukkarinen Itä-Suomen yliopistosta sekä erityisasiantuntija Riitta Moisander Taiteen edistämiskeskuksesta. Sisko Ruposen ja muiden puheenvuoroissa ja keskusteluissa kannustettiin itäsuomalaisia venäläisten kanssa monenlaiseen kulttuuriyhteistyöhön digitaalisista oppimisratkaisuista aina käsityötaiteeseen ja rakennusarkkitehtuuriin.

Seuraava Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi järjestetään Oulussa 30.9. – 1.10.2014 ja vuonna 2015 Pietarin alueella. Vuoden 2016 ehdokkuuksista ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa Imatra, Savonlinna ja Tampere, mitkä tulivat esiin Venäjällä Novgorodissa pidetyssä edellisessä kulttuurifoorumissa 22. – 26.9.2013.

Foorumit käynnistyivät vuonna 2000, ja näiden vuosien aikana foorumeiden kautta on löytynyt noin 1000 yhteistyöehdotukselle kumppani. Hyvinä tuloksina on tullut esimerkiksi näyttelyitä, oppilaitosten välisiä kumppanuuksia ja yhteistyötä, kesäleirejä, matkailureittejä, erilaisia tuotteita, konsertteja, kirjastoyhteistyötä, suomalais-ugrilaisten kielten ja kulttuurien festivaaleja. Suomalais-venäläisessä kulttuurifoorumissa ovat mukana Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, Venäjän kulttuuriministeriö sekä Suomi-Venäjä-seura. Suomalaisessa foorumissa on myös ELYjen edustajia.

Tule mukaan antoisaan yhteistyöhön!

Teksti ja kuvat                  Tuija Toivakainen

Liitteet         

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4220, tuija.toivakainen(at)ely-keskus.fi

 


Alueellista tietoa