Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Varo jättiputki – meillä on talkoot! (Pirkanmaan ELY-keskus)

Puutarhakarkulaiset kuriin -hanke kerää vieraskasvien esiintymätietoja Pirkanmaalla, tiedottaa vieraskasvien vaaroista ja auttaa torjuntatalkoiden järjestämisessä. Vieraskasvien torjunta toteuttaa kansallista vieraslajistrategiaa, jossa on muun muassa esitetty tavoite jättiputken hävittämiseksi Suomesta seuraavan 20 vuoden aikana.

Puutarhakarkulaisten torjuntatalkoille on ollut selvästi kysyntää. Talkoita järjestettiin Pirkanmaalla 22 kpl vuonna 2012. Tälle kesälle on jo sovittu 36 talkoot. Talkoita järjestetään siellä, missä asukkaat ovat niitä toivoneet. Puutarhakarkulaisten torjuntatalkoot ovatkin oivallinen esimerkki kansalaisten omaehtoisesta ympäristönhoidosta. Kiinnostusta omaehtoiseen torjuntaan on ollut jo valmiiksi, mutta nyt, kun talkoiden järjestämiseen saa apua, on toimeen helpompi ryhtyä. Samalla vastuu omasta ympäristöstä kasvaa.

Puutarhakarkulaiset kuriin -hanketta toteuttavat ELY –keskuksen ohjauksessa Ahlman, 4H ja Martat. Yhteistyöllä tavoitetaan erilaisia kohderyhmiä ja levitetään tietoa laajalti. Tiedotuksellisesti talkoot ovat oivallinen keino opettaa kasvin tunnistusta, oikea torjuntatapa ja puutarhajätteistä huolehtimisen tärkeyttä. Lisäksi puutarhakarkulaiset-hanke vie tietoutta eteenpäin kirjastonäyttelyillä, tiedotteilla ja facebookissa. Esiintymäilmoituksia kerätään osoitteessa www.puutarhakarkulaiset.fi. Tule mukaan talkoisiin!

Lisätietoja


Alueellista tietoa