Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Uudet yritysten kehittämispalvelut antavat yrityksille siivet (Uudenmaan ELY-keskus)

Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuksen tarjoamia uusia konsultointi- ja koulutuspalveluja, joiden avulla tuetaan pk-yritysten kasvua, uudistumista, kansainvälistymistä sekä työllisyyttä, kertoo yrityspalveluasiantuntija Terttu Pitkänen. Yritysten kehittämispalvelut koostuvat liiketoiminnan analyysista sekä konsultointi- ja koulutuspalveluista.

Analyysi-palvelun tavoitteena on aktivoida pk-yrityksiä suunnitelmalliseen ja pitkäjänteiseen kehittämistoimintaan. Tuloksena yritys saa selkeän kehittämissuunnitelman, jota se voi lähteä toteuttamaan. Analyysi kestää pääsääntöisesti yhden päivän ja sen aikana kartoitetaan yrityksen liiketoiminnan osa-alueet suhteessa tulevaisuuden tavoitteisiin.

Konsultointipalvelut on jaettu kuuteen liiketoiminnan kehittämisen osa-alueeseen, joista räätälöidään yrityksen tarpeisiin parhaiten sopivat kehittämistoimenpiteet. Palveluiden tavoitteena on kasvu, uudistuminen ja tehokkuus ja yritys saa palvelusta itselleen aihe-alueen analyysin, raportin sekä jatkosuositukset.

Koulutuspalveluissa alkaa toukokuun aikana Uudenmaan pk-yritysten johdolle ja avainhenkilöille suunnattuja valmennusohjelmia useassa teemassa. Koulutukset sisältävät sekä lähipäiviä että yrityskohtaisia konsultointipäiviä.

Yritysten kehittämispalvelut on tarkoitettu toimiville ja kehittämishaluisille pk-yrityksille. Toimivilla yrityksillä tarkoitetaan pk-yrityksiä, joilla on vähintään yksi vahvistettu tilinpäätös tai muu luotettava selvitys yrityksen toiminnasta. Palvelut ovat tarkoitettu kaikille toimialoille.  Palveluiden toteuttajat on valittu valtakunnallisella kilpailutuksella ja yritysten käytössä on nyt joukko huippuammattilaisia. 

Uusiin palveluihin ja koulutusohjelmiin voi tutustua yritysten kehittämispalvelujen kotisivulla www.yritystenkehittamispalvelut.fi Sivuilta löytyy myös ELY-keskuksen asiantuntijoiden nimet ja yhteystiedot, me neuvomme yrityksiä mielellämme kehittämisidean tukemisen mahdollisuuksista, Pitkänen rohkaisee.

 

Teksti: Teea Lyytikäinen

 


Alueellista tietoa