Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uudenmaan ELY-keskus mukana Earth Hour -tapahtumassa 19.3. (Uudenmaan ELY-keskus)

Uudenmaan ELY-keskus on mukana maailman suurimmassa ilmastotapahtumassa, jossa sammutetaan valot tunniksi lauantaina 19.3. klo 20.30–21.30. Turhien valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jonka avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastosta. Uudenmaan ELY-keskus osallistuu tapahtumaan nyt kolmatta kertaa.

Earth Hour -tapahtumaan osallistuminen on osa Uudenmaan ELY-keskuksen omaa energiansäästö- ja ympäristöohjelmaa, joka alkoi vuonna 2013 kun suunniteltiin muuttoa nykyisiin toimitiloihin Pasilassa. Energiansäästöön on panostettu toimitilaratkaisuilla ja energiatehokkailla laitteilla. Ohjelman puitteissa ELY-keskuksen henkilöstö on onnistunut vähentämään mm. paperinkulutusta, lisäämään kierrätystä ja vähentämään työmatkaliikenteestä syntyviä hiilidioksidipäästöjä.

Maailman suurin kynttiläillallinen

Earth Hour -tapahtuman järjestää WWF ja sitä vietetään ympäri maailmaa. Suomessa Earth Houria vietetään tänä vuonna teemalla maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin 20 % ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä eli yhtä paljon kuin liikenne. Ruuan ilmastovaikutuksia voidaan kuitenkin vähentää merkittävästi esimerkiksi korvaamalla osa lihasta kasviksilla, suosimalla vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita sekä välttämällä ruuan heittämistä roskiin.

Eläinperäiset raaka-aineet kuluttavat vesivaroja ja tuottavaa maatalousmaata sekä aiheuttavat ympäristövaikutuksia noin kaksinkertaisesti kasvisperäisiin raaka-aineisiin verrattuna.

Earth Hour -lähetys radiossa lauantaina 19.3. kello 20-23. www.radiohelsinki.fi/kuuntele

Lisätietoja: www.earthhour.fi


Alueellista tietoa