Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Uudenmaan ELY-keskus kehittämässä pelialan yrityksiä (Uudenmaan ELY-keskus)

Uudenmaan ELY-keskuksen alueella aletaan ennakoida pelialan tulevaisuutta omalla projektilla: Pelialan ennakointi –hankkeen tavoitteena on parantaa digitaalisia pelejä kehittävien pk-yritysten tuotekehityksen laatua ja liiketoimintaedellytyksiä sekä ennakoida niiden tulevia osaamistarpeita.

Suomen peliteollisuudessa on meneillään ennennäkemätön uusiutuminen ja kasvu, ja se on luonut laajoja mahdollisuuksia uuden menestyvän teollisuudenalan syntymiselle. Samalla alan toimintatavat ja markkinoiden kypsymättömyys tuovat kuitenkin haasteita liiketoiminnan pitkäaikaiselle kehittämiselle ja kansainvälistymiselle.

Projektin tarkoituksena on konsultoida ja kouluttaa Uudenmaan alueella noin 10 pientä tai keskisuurta digitaalisia pelejä kehittävää yritystä toteuttaen (1) peliyrityksille yhteisiä koulutuspäiviä, (2) yritysten yksityiskohtaisten ja ajankohtaisten haasteiden käsittelyä ja ratkomista ja (3) vertaistoiminnan edesauttamista kohdeyritysten välillä. Keskeisimpänä periaatteena projektin sisällössä on käyttäjä- ja asiakaskeskeisyyden juurruttaminen yritysten toimintatapoihin.

Projektin käyttämällä lähestymistavalla voidaan tarkastella alaa niin laajasti, että sillä vaikutetaan useisiin yrityksiin. Lähestymistavalla pystytään myös pureutumaan kunkin yrityksen tilanteeseen riittävän syvälle ja saavuttamaan aitoja toimintatapojen muutoksia.

Hankkeessa nouseviin kehittämistarpeisiin pyritään vastaamaan ELY-keskuksen palveluiden avulla.

Hankkeen suunnittelussa toteutuksessa on mukana pelialan toimialajärjestö Neogames. Hanke on rahoitettu Osaamisen ennakoinnilla kasvua -ESR-projektista.

Lisätietoja:
Sasu Pajala
040-864 1437, sasu.pajala@ely-keskus.fi


Alueellista tietoa