Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Työttömyys väheni 30% kahdessa vuodessa Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 21 500 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä kasvaa - nyt 2 500 henkilöllä. Työttömyyden kasvu johtui pääasiassa joulukuulle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä. Viime vuoden joulukuusta työttömien määrä väheni 14 prosentilla (3 400 henkilöllä) eli lähes samaan tahtiin kuin koko maassa (-13%). Nykyistä vähemmän joulukuun työttömiä oli edellisen kerran vuonna 2008.

Työttömien osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,5 % eli 1,5 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (9,7 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Salon seudulla ja Turunmaan saaristossa, kummassakin noin 20 prosentilla. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen  kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 44 prosentilla eli 4 300 henkilöllä.

Tammikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:


Lisätietoja:

analyytikko Juha Pusila, Varsinais-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 022 772


Alueellista tietoa