Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Työnilosta tulosta! (Lapin ELY-keskus)

Lapin ELY-keskuksen Laatua ja tuottavuutta Lapin työelämään -projektin ensimmäinen kaikille avoin seminaari järjestettiin 10.6. Rovaniemellä. Seminaarin puheenjohtajana toimi ylijohtaja Pirkko Saarela ja pääpuhujana oli työhyvinvoinnin professori Marja-Liisa Manka. Manka on suosittu työorganisaatioiden kehittäjä ja tutkija ja hän on myös kirjoittanut lukuisia työhyvinvointia käsitteleviä kirjoja. Hän muistutti kuulijoita siitä, että tunteet siirtyvät ihmisestä toiseen ja se mihin keskittyy, kasvaa. Ei siis kannata vain valittaa tai olla negatiivinen, vaan keskittyä positiivisiin asioihin ja hakea aktiivisesti ratkaisuja ongelmiin. Optimismin, työn ilon ja toiveikkuuden avulla sekä työhyvinvointi että työn tuloksellisuus kasvavat.

Työhyvinvoinnin professori Marja-Liisa Manka (kuva: Kaisa Sirén)

Työsuojelurahaston toimitusjohtaja Kenneth Johansson kertoi seminaarissa rahaston toiminnasta ja erityisesti rahaston työyhteisön kehittämisavustuksesta, jota voivat hakea tapaturmavakuutusvelvolliset työnantajat, yritykset, kunnat ja muut työyhteisöt. Avustusta voi hakea mm. työympäristön kehittämiseen, riskien hallintaan, työ- ja valmistusmenetelmien kehittämiseen ja organisaation toimivuuden kehittämiseen.

Tilaisuudessa kuultiin myös Kuljetus Kovalainen Oy:n talouspäällikkö Pirta Koivurannan sekä YBT Oy:n toimitusjohtaja Juha Alapurasen puheenvuorot. Yritykset ovat käyttäneet kehittämisen tukena sekä ELY-keskuksen, TE-toimiston että Tekesin palveluja, koulutusta ja rahoitusta.

Hankejohtaja Margita Klemetti toi työ- ja elinkeinoministeriön terveiset Työelämä 2020-hankkeesta. Hanke kokoaa eri toimijoiden työelämän tietotaidon yhteen, jotta työpaikat entistä helpommin löytäisivät tuen omalle kehittämistyöllensä. Hanke on myös käynnistänyt yleisen keskustelun Suomen työelämän arvoista Facebook-sivuillaan.

Seminaarin lopuksi yksikön päällikkö Eija Virtasalo esitteli ELY-keskuksen ja Tekesin palveluja yritysten ja organisaatioiden kehittämisen tueksi.

Projektin toiminta Lapin alueella jatkuu ja syksyksi on suunnitteilla tapahtumia mm. Pohjois-Lapin seudulle. Tapahtumien päivämäärät ja aiheet vahvistuvat myöhemmin.

Lisätietoja:
Hankkeen sivut

 

 

 

 

Hankejohtaja Margita Klemetti (kuva: Kaisa Sirén)

 

    


Alueellista tietoa