Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Työmarkkinaennuste: Työttömyys laskee voimakkaasti

Työttömien työnhakijoiden määrä työnvälitystilastossa laskee parhaillaan nopeammin kuin edellisessä työmarkkinaennusteessa odotettiin. Pitkäaikaistyöttömien määrän ennustetaan vähenevän tänä vuonna voimakkaasti.

Työllisyys kasvaa tänä ja ensi vuonna kohtalaisesti, arvioi työ- ja elinkeinoministeriön lyhyen aikavälin työmarkkinaennuste. Työllisyys kasvaa ennusteen mukaan vuonna 2017 noin 15 000 hengellä ja ensi vuonna noin 12 000 hengellä.

Pitkäaikaistyöttömien määrä nopeassa laskussa

Työttömien työnhakijoiden määrä työnvälitystilastossa laskee parhaillaan nopeammin kuin edellisessä työmarkkinaennusteessa odotettiin. Tänä vuonna työttömiä työnhakijoita ennustetaan olevan yhteensä noin 314 000, mikä on keskimäärin 35 000 vähemmän kuin viime vuonna.

Erityisen nopeasti laskee pitkäaikaistyöttömien määrä. Heidän osuutensa työttömistä ennustetaan putoavan selvästi tämän vuoden aikana. Laskun odotetaan kuitenkin tasaantuvan vuodesta 2018 lähtien.

– Suomen talouden kasvu ja hallituksen työllisyystoimet alkavat hiljalleen näkyä myös työllisyysluvuissa. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyys ovat selvässä laskussa, työministeri Jari Lindström sanoo.

Työ- ja elinkeinoministeriön lyhyen aikavälin julkaistaan kahdesti vuodessa.

Lue lisää:


Alueellista tietoa