Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Työllisyyspoliittisen avustuksen haku käynnistymässä

Työttömien työnhakijoiden työllistämiseen tähtäävää avustusta voi hakea 31.10. saakka – jos kyse on toisesta tai kolmannesta hakukerrasta. Uudet hakijat voivat sen sijaan hakea työllisyyspoliittista avustusta ympäri vuoden. Ehdot täyttäville hankkeille myönnetään tukea määrärahojen puitteissa, hakemuksia valmisteleva ja seuraava Juho Orjala Uudenmaan ELY-keskuksesta kertoo.

Työllisyyspoliittinen avustus on tarkoitettu hankkeille, joilla edistetään työttömien työnhakijoiden työ- ja toimintakykyä ja parannetaan työllistymismahdollisuuksia.

- Toiminnalla painotetaan työmarkkinoille askel askeleelta menemistä. Mutta tällaisina aikoina, kun sinne on vaikea päästä, avustuksella on myös toinen tärkeä sosiaalinen tavoite; työkyvyn ylläpitäminen.

Avustusta voivat hakea yhdistykset, säätiöt, kunnat ja sosiaaliset yritykset. Omaan perustoimintaan rahaa ei anneta. Jos hakijana on esimerkiksi työttömien yhdistys, sillä on oltava varsinaisen toiminnan ulkopuolella pyöritettävä hanke.

Työllisyyspoliittista avustusta haetaan ottamalla yhteyttä joko TE-toimistoon tai ELY-keskukseen. Hakemusta valmistellaan kolmikantaisesti: hakija, ELY-keskus ja TE-toimisto neuvottelevat yhdessä, soveltuuko hanke TE-toimiston tarpeisiin. Hankkeeseen liittyvän idean on oltava valmis yhteydenottohetkellä, mutta sitä voidaan muokata keskustelujen perusteella. Hakemuksessa on tärkeää kertoa, mitä kaikkea hanke pystyy tarjoamaan.

Työllisyyspoliittista avustusta myönnettäessä painotetaan hankkeita, jotka kohdentuvat pitkään työttömänä olleisiin, osatyökykyisiin, nuoriin tai maahanmuuttajiin. Muitakin ehtoja on: hankkeeseen on kyettävä ottamaan mukaan vähintään 15 henkilöä per vuosi. Hankkeen on tarjottava töitä joko hankkeen vetäjän omassa organisaatiossa tai työ on hankittava ulkopuoliselta taholta. Asiakkaille tarjotaan yleensä palkkatuettua työtä tai työkokeilupaikkaa.

Työn lisäksi hankkeeseen mukaan tuleville tarjotaan työnhakua parantavaa koulutusta sekä yksilöllistä tukea.

- Ei ole tarkoitus, että ihmiset kiertävät hankkeista toiseen, tähtäimessä on oltava avoimille työmarkkinoille siirtyminen, Orjala muistuttaa.

Hakijalla on oltava myös omaa varallisuutta hankkeen pyörittämistä varten, sillä avustus maksetaan takautuvasti ja hankkeilta edellytetään tiettyä omarahoitusosuutta.

Hakemus työllisyyspoliittisesta avustuksesta


Lisätietoja:

Juha Orjala, suunnittelija, Uudenmaan ELY-keskus, nimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi, 0295 021 073
Eija Lappalainen, kehittämispäällikkö, Uudenmaan TE-toimisto, nimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi, 0295 040 421


Asiakkaan motivaatiosta liikkeelle

Kotikallio Living Lab työllistämishankkeen asiakkaat pääsevät kokeilemaan työelämää oikeille työpaikoille. Työvalmennuksen lisäksi hankkeella on tarjota työkokeilupaikkoja, jotka etsitään siltä alalta, joka asiakasta kiinnostaa. 

Lue lisää

Oman kohtalonsa herraksi tukemista

- On muistettava, että keskiössä on asiakas ja hänet pitäisi saada tuntemaan tilanne omakseen, hankevastaava Rauno Lipsanen Polku Työelämään –hankkeesta painottaa.

Lue lisää

 

 

 

Tekstit ja kuvat: Memmi Ojantola


Alueellista tietoa