Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Työkoneiden tanssia ja tekemisen meininkiä – ELY-keskus uusii maanteiden teräsputkisiltoja

ELY-keskus uusii kahdessa vuodessa eri puolella Pirkanmaata useita teräsputkisiltoja. Tänä vuonna uusitaan kolme siltaa, ensi vuonna vielä viisi lisää.


Kuva Sundström Ab Oy

Juupajoella, Orivedellä ja Parkanossa on vuorotellen syyskuusta lähtien tehty siltatöitä. ELY-keskus uusii maanteiden kaksivuotisessa siltaurakassaan kolme teräsputkisiltaa tämän vuoden aikana ja ensi vuonna vielä viisi kappaletta lisää. Nyt korjattavat Ellinojan, Yrösjoen ja Mustajoen sillat ovat kaikki alun perin rakennettu 1960-luvulla.

Yhteistä Parkanon Alkkiantiellä, Juupajoella kantatie 58:lla ja Orivedellä kantatie 66:lla tehtävissä remonteissa on, että ne kaikki edellyttävät siltatöiden ajaksi tien tilapäistä sulkemista ja liikenteen ohjaamista kiertotielle. Työ tehdään nopeasti, mutta samalla ammattitaidolla, huolellisesti ja turvallisesti. Siltojen ja rumpujen uusimistyö vaatii koko tien auki kaivamista, ja sen vuoksi tie joudutaan sulkemaan työn ajaksi.

Pirkanmaan siltaurakka on niin sanottu ”Suunnittele ja Toteuta”-urakka. Urakoitsija on kuluneena kesänä tehnyt maastomittaukset ja teettänyt rakennussuunnitelmat silloille ja rummuille. Nyt syksyllä on viimein päästy itse rakennustyöhön. Kaikissa kohteissa urakoitsijana toimii sama siltaremontteihin erikoistunut yhtiö, Sundström Ab Oy.

Kun toimeen tartutaan

Siltakohteissa urakoitsija kaivaa vanhan teräsputken pois ja asentaa uuden paikoilleen kolmessa-neljässä päivässä. Hyvin suunnitellussa ja vaiheittain etenevässä työssä tarvitaan yhtäaikaisesti monta kaivinkonetta ja useampi dumpperi. Oriveden Yrösjoella kantatie 66:lta taltioitu kuva kertoo tekemisen meiningistä ja siitä, miten työkoneet tanssivat.


Kuva Sundström Ab Oy

Linkit tiedotteiseen

Parkano
https://www.sttinfo.fi/tiedote/parkanon-alkkiantie-suljetaan-tilapaisesti-mustajoen-siltatyomaan-vuoksi?publisherId=69817881&releaseId=69953039

Juupajoki
https://www.sttinfo.fi/tiedote/juupajoella-kantatie-58-poikki-lokakuun-ensimmaisella-taydella-viikolla-maanantaista-torstaihin?publisherId=69817881&releaseId=69952332

Orivesi
https://www.sttinfo.fi/tiedote/kantatie-66-poikki-yrosjoen-siltatyomaan-vuoksi?publisherId=69817881&releaseId=69950538&lang=fi