Uutiset

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Työhyvinvointia ja tuottavuutta monimuotoisille työyhteisöilleLogo

Pohjanmaan ELY-keskus toteuttaa yhteistyössä Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston kanssa monimuotoisiin työyhteisöihin kohdistuvan hankkeen, jonka tavoitteena on tukea ELY-keskusalueella toimivien pk-yritysten valmiuksia toimia työnantajana kansainväliselle työvoimalle. Samalla kehitetään kansainvälisen työvoiman valmiuksia toimia työntekijänä ja vahvistetaan monimuotoisen työyhteisön työhyvinvointia.


Vahvistamalla kansainvälisten työyhteisöjen jäsenten työhyvinvointia edistetään yritysten tuottavuutta ja suorituskykyä. Hyvinvoinnin lisäämisellä ennaltaehkäistään terveydellisiä ongelmia ja tarpeettomia työpaikan vaihtamisia.


Hankkeen pidemmän aikavälin tavoitteena on rohkaista työnantajia palkkaamaan kansainvälistä työvoimaa sekä hankkimaan kansainvälisiä opiskelijoita harjoittelijoiksi sekä parantaa maanlaajuisesti kansainvälisen työvoiman työhyvinvointia. Hanke osaltaan vaikuttaa myös kansainvälisen työvoiman työllisyysasteeseen ja edesauttaa yritysten kasvua.


Pk-yritysten ja kansainvälisen työvoiman osaamista on vahvistettu kansainvälisen työelämävalmentaja-palvelun avulla. Pohjanmaan ELY-keskuksessa on aloittanut syyskuussa työelämävalmentaja Torbjörn Strand. Työelämävalmentaja auttaa tunnistamaan kehityskohteita, kartoittamaan tarpeita ja luomaan innovatiivisia ratkaisuja monimuotoisiin työyhteisöihin, kansainvälisten työntekijöiden työpaikkaosaaminen ja työhyvinvoinnin lisäämiseksi.


Työelämävalmentaja -palvelu tukee Pohjanmaan ELY-keskusalueella toimivien pk-yritysten valmiuksia toimia työnantajana kansainväliselle työvoimalle. Samalla edistetään kansainvälisen työvoiman juurtumista suomalaisiin työympäristöihin ja Suomen yhteiskuntaan. Lisäksi hyödynnetään yritysten sisäinen potentiaali, jotta työtyytyväisyys ja tuottavuus lisääntyvät.


Oletko kiinnostunut?

Hae mukaan, valmennuspaikkoja yrityksille on rajoitetusti.
Ilmoittaudu tästä linkistä.
​​​​

Lisätietoja:

Torbjörn Strand
Työelämävalmentaja
torbjorn.strand(at)ely-keskus.fi
+358 295 028 636