Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Tunneli tasaiselle maalle – Tampereen Rantatunnelin historiikki kansien välissä (Pirkanmaa)

Monivaiheisesta ja pitkäkestoisesta Tampereen Rantatunnelin tiehankkeesta laadittiin historiikki. Kaupunkilaisia ja päättäjiä laajasti keskusteluttaneen ja mielipiteitä jakaneen Rantatunnelin historiikki kuvaa tiehankkeen taustoja ja sitä, miten nykyiseen tunneliratkaisuun päädyttiin.

Kirjassa kuvataan muun muassa kaupunki- ja yhdyskuntasuunnittelun taustatietoja, paneudutaan tarkemmin poliittisen päätöksenteon kiemuroihin ja valotetaan rakentamisen aikaisia tapahtumia. Lisäksi historiikissa kerrataan Suomessa vielä harvinaisen rakentamistavan, allianssimallin toimivuutta. 

Historiikin kirjoitti dosentti, FT Marko Nenonen ja apuna ohjausryhmässä toimivat Pirkanmaan ELY-keskuksen, Tampereen kaupungin ja Mobilian edustajat. Kirjaa varten on haastateltu lukuisia rakentamisen ammattilaisia, virkamiehiä, poliitikkoja ja muita vaikuttajia. Historiikin on koottu Tampereen keskustaan vuosikymmenten aikana suunniteltujen tunneleiden eri vaiheet ja marraskuussa 2016 avautuneen Tampereen Rantatunnelin suunnittelu- ja päätösvaiheet.

Tampereen Rantaväylän vaiheita kuvaava historiikki julkaistiin Finlaysonin Palatsissa 26.9.2017.


Alueellista tietoa