Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Tulkkilan sillan perustustöiden korjaukset jatkuvat Kokemäellä juhannuksen jälkeen, joen virtaamaa rajoitetaan töiden aikana (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen ELY-keskus jatkaa Kokemäellä sijaitsevan Tulkkilan sillan perustusten korjaustöitä 25.6.2013. Korjaustyöt jäivät vuoden 2012 syksyllä kesken Kokemäenjoen veden kovan virtauksen ja korkean vedenpinnan takia. Töitä tehdään alustavasti 25.6 - 1.7 välisenä aikana. Töitä tehdään sekä päivä- että yöaikaan. Töiden aikana joen virtaamaa joudutaan rajoittamaan. Veden pinnan sääntely on kuitenkin hyvin rajoitettua, joten mm. mahdolliset sateet voivat vielä muuttaa työskentelyaikataulua. On hyvinkin todennäköistä, että korjaustöiden aikatauluun tulee vielä muutoksia töiden edetessä. Korjaustöistä voi aiheutua lähialueen asukkaille meluhaittaa joidenkin työvaiheiden aikana.  

Veden pinta ja veden virtaus Kokemäenjoessa on niin suurta, ettei työtä voi tehdä ilman joen virtaaman rajoittamista. Voimalaitoksen patoluukut suljetaan ajoittain, jotta Kokemäenjoen virtausta saadaan pienennettyä ja veden pintaa laskettua hieman. Veden pinnan sääntelyä ei voi kuitenkaan tehdä pelkästään korjaustöiden ehdoilla, joten on hyvinkin todennäköistä, että korjaustöiden aikatauluun tulee vielä muutoksia. Tavoitteena on, että korjaustyöt saadaan tehtyä valmiiksi heinäkuun alkuun mennessä, mutta viime kädessä töitä tehdään veden virtauksen ja veden pinnan korkeuden ehdoilla. Mm. mahdolliset runsaat sateet voivat siten vielä muuttaa työskentelyaikataulua.

Korjaustyöt tehdään sillan kannen alapuolella, joten korjaustöistä ei aiheudu haittaa autoilijoille tai kevyelle liikenteelle. Korjaustöistä voi kuitenkin aiheutua meluhaittaa lähialueen asukkaille joidenkin työvaiheiden aikana. Pahoittelemme korjaustöiden aiheuttamia haittoja.

Vuonna 2012 aloitetussa Tulkkilan sillan välitukien perustusten korjaustöissä on jo purettu huonokuntoiset betonirakenteet ja asennettu perustusten ympärille teräsmanttelit. Nyt alkavassa työssä tehdään teräsosien asennusten tarkastukset ja tarvittavat korjaukset, raudoitustyöt sekä manttelien betonoinnit. Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

LISÄTIETOJA                  

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinööri Ari Salo, p. 0400 510 391

- Destia Oy: työpäällikkö Eetu Väisänen, p. 040 351 0790


Alueellista tietoa