Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Tule mukaan rakentamaan Suomen tulevaisuutta (Pirkanmaa)

Työ- ja elinkeinoministeriön tehtävänä on talouskasvua tukevan politiikan suunnittelu ja toimeenpano.  Kysymme itseltämme miten voimme politiikan keinoin edistää tavoitettamme. Lähtökohtamme on, että olemme palvelemassa kasvun todellisia tekijöitä eli yrityksiä ja työvoimaa.

Kasvun agenda on ministeriössä laadittu selvitys ja keskustelunavaus, joka yrittää vastata tähän kysymykseen tarkastelemalla talouskasvua tukevia politiikkasisältöjä.

Emme tee tätä itsellemme, vaan Suomen menestyksen vuoksi. Siksi kutsumme kaikki kiinnostuneet keskusteluun kasvun mahdollisuuksista. Mistä löytyvät Suomen uudet menestystekijät? Miten hyödynnämme digitalisaatiota? Mitä tarkoittaa ekosysteemiajattelu ja millaiset palvelut parhaiten hyödyttävät työnhakijoitamme ja yrityksiämme?

Kasvupolitiikan tärkein tehtävä on rakentaa yrityksille kilpailukykyinen toimintaympäristö

Millainen on se kilpailukykyinen toimintaympäristö, joka tukee menestyviä yrityksiä? Kustannus- ja hintataso on kilpailukyvyn keskeinen osatekijä. Tarvitaan muutakin. Innovaatiojärjestelmämme kaipaa uudistusta ja osaavien tekijöiden saanti on turvattava. Tarvitsemme myös näkemystä siitä millaisia valintoja resursseiltaan rajallisen pienen maan kannattaa tehdä. Mitä muuta?

Keskusteluun pääse helposti mukaan. Arvioit keskustelussa erilaisia väittämiä ja annat oman panoksesi keskusteluun. Vastauksista muodostuu ideataulu, johon parhaimmat ideat päätyvät mukaan.

Aloitamme digitalisaatiosta ja laajennamme muihin aiheisiin.

Lähde mukaan rakentamaan Suomen tulevaisuutta.

Klikkaa www.kasvunagenda.fi ja osallistu.


Alueellista tietoa