Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Toimialatietoa ja tulevaisuuden näkymiä raporteista (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Teknisen konsultoinnin toimialan tulevaisuus näyttää positiiviselta ja ala jatkaa kansainvälistymistään. Maailmalla näkyvät kasvun merkit lupaavat hyvää suomalaisille teknisen konsultaation yrityksille. Saha- ja höylätavaran vienti kasvaa edelleen, mutta jalostettujen puutuotteiden vienti on yhä vähäistä.  Aurinko- ja tuulivoiman osuus kasvaa uusiutuvan energian lähteenä, mutta puuperäiset polttoaineet ovat edelleen Suomen merkittävien energialähde.  Uusiutuvan energian hintakilpailukyky paranee teknologiatason kehittyessä ja energiasisältöön sekä päästövaikutuksiin perustuvan verotuksen kiristyessä. Leipomoala puolestaan kamppailee vaatimattoman kannattavuuden kanssa.

Nämä tiedot ja paljon muuta käyvät ilmi työ-ja elinkeinoministeriön Toimialapalvelun julkaisemissa toimialaraporteissa. Julkaisut tuottavat työ- ja elinkeinoministeriön Toimialapalvelu ja ELY-keskukset yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, Tekesin ja Finpron kanssa. Raportit ovat luettavissa verkossa osoitteessa www.temtoimialapalvelu.fi . Moniin raportteihin sisältyvät myös katsaukset toimialan kansainvälistymisen mahdollisuuksista.  Raporttien julkistamistilaisuuksista on tehty myös tallenteet. Tilaisuuksien yhteydessä on myös julkistettu toimialakohtaisia pk-yritysbarometrejä. 

Matkailun toimialaraportti julkaistaan tammikuussa 2016

Matkailun toimialaraportin aiheena on ravitsemispalvelut,  ja se julkaistaan Matkamessujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 22.1.2016.  Matkailun osalta pk-yritysbarometri on julkaistu ja sen mukaan pk-yritysten suhdannenäkymät ovat hieman laskeneet syksystä 2014. Matkailualalla on myös voimakkaasti kasvuhakuisia pk-yrityksiä. Matkailualan yritykset hyödyntävät tai käyttävät digitaalisista työkaluista ja palveluista eniten yrityksen omia kotisivuja ja sosiaalista mediaa.

Lisätietoa:  

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen toiminta-alueella: Leena Hyrylä
elintarviketeollisuuden toimialapäällikkö, p. 0295 029 047, leena.hyryla@ely-keskus.fi


Alueellista tietoa