Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Toimialaraportti: Uusiutuvan energian EU-maali vuodelle 2020 alkaa olla saavutettu

Vuonna 2015 fossiilisten polttoaineiden osuus kokonaisenergiankulutuksesta oli 37 % ja uusiutuvan energian vastaavasti 35 %. Vuoden 2016 lopulla tilanne kääntynee päinvastaiseksi ja uusiutuvien käyttöosuus ohittaa fossiilisten energianlähteiden osuuden, toteaa toimialapäällikkö Markku Alm Tampereella 24.10.2016 julkaistussa Uusiutuvan energian toimialaraportissa.

Uusiutuvan energian osuus on noussut siitä huolimatta, että hakkeen kulutus on ollut laskussa kolme viimeistä vuotta. Uusiutuvan energian tuotannosta 73 prosenttia on silti peräisin puuraaka-aineesta. Puuenergian käyttöä lisäävät investoinnit tuovat alan yrittäjille valoa ja toivoa tuleville vuosille. Vuonna 2017 starttaavat Äänekosken biotuotetehdas ja Naantalin monipolttoainelaitos lisäävät puun hankintaa jo kuluvana vuonna. Investointien ketju jatkuu Lahden energian Kymijärvi III-laitoksen rakennusinvestoinnilla. Useita muitakin biojalostamoita on suunnitteilla.

Kehittyvien uusiutuvan energian tuotantomuotojen osuudet erottuvat jo selvästi koko energiapaletista. Osuuttaan kasvattavat lämpöpumput, kierrätyspolttoaineet sekä liikenteen biopolttoaineet ja tuulivoima.

Tampereella julkistettiin myös uusiutuvan energian Pk-toimialabarometri. Kumpikin raportti on 24.10. lähtien verkossa (TEM Toimialapalvelu).

Lue lisää:


Alueellista tietoa