Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Toimialaraportti: Puhdas luonto on ohjelmapalveluyritysten kilpailuvaltti

Matkailija valitsee kohteensa sisällön, tekemisen ja sen tarjoamien elämysten mukaan. Nämä tiedot käyvät ilmi työ- ja elinkeinoministeriön 31.10.2016 Helsingissä julkaisemasta matkailun ohjelmapalveluiden toimialaraportista.

Matkailun ohjelmapalvelut sisältävät käynti- ja liikuntakohteita sekä ohjelmallisia aktiviteetteja. Tällaisia palveluita tarjosi vuonna 2014 yli 6 100 yritystä eri puolilla Suomea. Liikevaihto näillä yrityksillä oli vajaa 2,5 miljardia euroa, ja ne työllistävät suoraan yli 12 000 työntekijää. Lisäksi yritykset käyttävät muiden matkailualan toimijoiden tavoin vuokratyövoimaa. Vaikka liikevaihto on ollut pienoisessa laskussa, ovat ohjelmapalveluyritykset pystyneet työllistämään hieman aiempaa enemmän.

– Luonto- ja hyvinvointimatkailun rooli matkailun ohjelmapalveluissa korostuu edelleen. Yrityksillä on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia ympäröivän luonnon tuotteistamisessa kansainvälisen matkailijan houkuttelemiseksi, sanoo raportin koonnut toimialapäällikkö Susanna Jänkälä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Helsingissä julkistettiin myös syksyn 2016 matkailun pk-toimialabarometri.

Lue lisää:

 


Alueellista tietoa