Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Varsinais-Suomessa työttömyys yhä alenee (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa 19 500 työtöntä työnhakijaa. Helmikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt  700 henkilöllä. Viime vuoden helmikuusta työttömien määrä väheni 2 prosentilla (400 henkilöllä). Koko maassa työttömien määrä kasvoi (0,9 %) vuotta aiemmasta. 

Työttömien osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,6 % eli 0,1 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (9,5 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kuuden ELY-keskuksen alueella. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa neljässä seutukunnassa. mutta Vakka-Suomessa autotehtaan lomautusten myötä oli työttömien määrä suurempi kuin vuotta aiemmin. Ripeimmin työttömyys aleni Salon seuduilla. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 55 prosentilla eli 5 500 henkilöllä.

Maaliskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee, mutta koronaviruksen vaikutusten myötä tilanne on poikkeuksellinen tällä kertaa.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
  • palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

 

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, puh. 0295 022 772

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)