Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Team Finlandin Etelä-Savon verkosto järjestää Afrikka-seminaarin yrityksille Mikkelissä

Etelä-Savon Team Finland alueverkosto järjestää Mikkelissä 2.9.2014 ensimmäistä kertaa yrityksille suunnatun roadshow tapahtuman Itä- ja Länsi-Afrikan liiketoimintamahdollisuudet. Tapahtumasta tekee poikkeuksellisen se, että sinne on saapumassa asiantuntijoiksi joukko Afrikan suurlähettiläitä ja Finpron vientikeskuksen päälliköitä sekä muita Afrikka-asiantuntijoita. Tilaisuudessa eteläsavolaisen yrityksen Pel-Tuote Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lappalainen  kertoo kokemuksia Afrikan markkinoille pääsystä. Etelä-Savon ELY-keskuksen innovaatiot ja yritysrahoitus -yksikkö on hoitanut käytännön järjestelyjä. Seminaarin avaajana on ELY-keskuksen johtaja Juha Pulliainen ja puheenjohtajana Etelä-Savon Team Finland alueverkoston puheenjohtaja Esko Pitkänen.

Afrikan markkinoilla kasvupotentiaalia

OECD:n, Afrikan kehityspankin ja YK:n kehitysohjelma UNDP:n ennusteen mukaan maanosan talouskasvu yltää tänä vuonna 4,8 prosenttiin ja kiihtyy ensi vuonna 5,7 prosenttiin. Vaurastuva keskiluokka sekä viime vuosina löytyneet luonnonvarat, kuten maakaasu ja öljy, ovat houkutelleet uusia ulkomaalaisia sijoittajia Keniaan, Tansaniaan, Etiopiaan, Ghanaan ja Nigeriaan. Maiden hyvän sijainnin, koulutetun työvoiman, sujuvien tietoliikenneyhteyksien ja toimivien pankkipalveluiden ansiosta monet kansainväliset yritykset ovat avanneet alueellisen toimistonsa alueiden kasvukeskuksiin. Aasian maat ja erityisesti Kiina ovat jo löytäneet menestyksekkään tavan toimia markkinoilla. Afrikan n. 55 maan lukuisista haasteista (mm. konfliktit, infrastruktuuri, Ebola) huolimatta maanosa tarjoaa paljon mahdollisuuksia viejille. Kilpailutilanne on jo monin paikoin tiukka, mutta hyvillä tuotteilla on aina paikkansa.

Team Finland alueverkosto

Team Finland alueverkosto tukee kansainvälisille markkinoille tähtääviä eteläsavolaisia pk-yrityksiä tukemalla muun muassa yritysten verkostoitumista, vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Etelä-Savon verkostoa vetää ELY-keskuksen innovaatiot ja yritysrahoitus -yksikön päällikkö Kirsi Kosunen. Afrikka-seminaari on verkoston toinen yhteinen tapahtuma. Ensimmäinen oli esiintyminen standilla Saimaa Summitissa 30.7.2014. Lisätietoja Team Finlandin toiminnasta alla olevasta linkeistä.

Lisätietoja

Asiantuntija Maaret Kaksonen, p. 029 502 4048, maaret.kaksonen(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa