Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Team Finland KIVINET-päivä Mikkelissä 14.11.2013 (Etelä-Savon ELY-keskus)

Yhdessä maailmalle Etelä-Savosta – Team Finland KIVINET-päivä Mikkelissä 14.11. tuo yhteen yritykset ja toimijat kansainvälistymään.

Alueelliset ja kansalliset, yrityksille maksuttomat KIVINET-tilaisuudet ympäri Suomen kokoavat yhteen kansainvälistyvät pk-yritykset ja kansainvälistymispalveluiden tarjoajat. Mikkelissä puolen päivän tilaisuus pidetään konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa 14.11. ja sinne toivotetaan tervetulleiksi erityisesti kansainvälistymistä harkitsevat ja jo kansainvälistyneet yritykset. Tänä vuonna teemana on Team Finland, joka on uusi verkostomainen toimintamalli kansainvälistymisen edistämiseksi Suomessa ja ulkomailla.

Päivän ohjelman pääosassa ovat yritysten omat kansainvälistymistarinat, mutta myös esimerkiksi kulttuurien välisistä eroista saadaan mielenkiintoista tietoa. Tilaisuudessa jaetaan myös nuorkauppakamarijärjestön ansioituneelle vientiyritykselle myönnetty Vientitykki-palkinto. Koko verkoston palvelutarjonta avataan osallistujille kansainvälistymistorilla, jossa noin 30 organisaatiota esittelee palveluitaan. Tapahtuma on yhteisponnistus, jossa alueellisia kumppaneita ovat tapahtuman koordinaattorin Etelä-Savon ELY:n lisäksi, Finnvera Oyj, Etelä-Savon kauppakamari ja Etelä-Savon Yrittäjät.

KIVINET-tapahtumia ympäri Suomen

Alueelliset ja kansalliset Team Finland KIVINET-tilaisuudet ympäri Suomen kokoavat yhteen kansainvälistyvät pk-yritykset ja kansainvälistymispalveluiden tarjoajat. Kohderyhmänä ovat halukkaat ja kyvykkäät kansainvälistymistä harkitsevat tai jo markkinoilla toimivat yritykset. Verkosto rohkaisee ja innostaa suomalaisia pk-yrityksiä hyödyntämään vientiä ja kansainvälistymistä edistäviä palveluita. KIVINET tiivistää alan toimijoiden yhteistyötä Team Finland -hengessä ja mahdollistaa uusien yhteistyömallien ja verkostojen syntymisen.

Varsinaista seminaariosuutta täydentää ns. kansainvälistymistori jossa kansalliset ja paikalliset yhteistyökumppanit esittelevät omaa yritysten kansainvälistymistä edistävää palvelutarjontaansa yleisölle ennen, jälkeen sekä seminaarin väliajoilla.

Etelä-Savon tilaisuudessa Mikkelissä 14.11. on tarjolla kontakteja ja tietoa oman yrityksen kansainvälistymisen eri vaiheisiin ja tarpeisiin. Ilmoittautuessa voi halutessaan varata henkilökohtaisen ajan valitsemalleen kansainvälistymisasiantuntijalle. Päivän aikana kuullaan useita mielenkiintoisia, paikallisten yritysten kansainvälistymistarinoita, saadaan valtiovallan Team Finland -terveiset videon välityksellä, opitaan kulttuurien välisistä eroista ja ollaan mukana seuraamassa, kuka voittaa tämän vuoden nuorkauppakamarien Vientitykki-palkinnon. Kansainvälistymistorilla on tavattavissa noin 30 yrityspalveluja tarjoavaa paikallista ja valtakunnallista toimijaa sekä alueen kansainvälisiä opiskelijoita. Seuraavat yritykset osallistuvat päivän ohjelmaan Pipe-Modul Oy, Tehomet Oy, Short Rest Solutions Oy, Lomakylä Järvisydän Oy ja Communicatix Oy sekä vientitykkipalkinnon voittaja yritys, jonka nimeä ei ole vielä julkistettu.

Mitä apua tapahtumasta on yrityksen kansainvälistymiselle?

Yritysten kansainvälistymispalveluiden kirjo koetaan hajanaiseksi ja etenkin pienten yritysten voi olla vaikea löytää tarvitsemaansa palvelua. Eri kansainvälistymistoimijat, jotka muodostavat Team Finland verkoston alueella, Suomessa ja ulkomailla auttavat yrityksiä löytämään ratkaisuja kansainvälistymisen eri vaiheisiin ja tarpeisiin. On vaikea tavoittaa toimijoita samanaikaisesti – paitsi juuri KIVINET-tilaisuuksissa, jossa voi käydä keskusteluja eri asiantuntijoiden kanssa ja verkostoitua. Kansainvälistymiseen tarvitaan usein myös intoa ja rohkaistumista, sitä on nyt tarjolla.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Tilaisuus on maksuton ja sisältää myös kahvitarjoilun, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen sähköisesti 6.11. mennessä joko Etelä-Savon ELY:n sivuilta ely-keskus.fi/etela-savo > Tapahtumat ja koulutukset > avaa tapahtumasivu. Samalla sivulla on myös linkitetty tapahtuman ohjelma. Ohjelma ja ilmoittautumislinkki ovat myös valtakunnallisilla Kivinet-sivuilla.

Lisätietoja:

Asiantuntija Maaret Kaksonen, Etelä-Savon ELY-keskus, Innovaatiot ja yritysrahoitus, maaret.kaksonen(at)ely-keskus.fi, p. 029 502 4048.


Alueellista tietoa